Akkerbouw

Nieuws 156 x bekeken

Duitse aardappelmarkt op hoog prijsniveau

Bonn – De aardappelmarkt in Duitsland zit na weken van turbulentie in een consolideringsfase. Dat meldt landbouwmarktbureau AMI.

Zowel aan de vraag- als aanbodkant is de tendens om het bereikte prijsniveau tot aan het eind van het seizoen in april/mei vast te houden. Dat niveau ligt onveranderd aanzienlijk hoger dan in de twee voorafgaande jaren.

Voor tafelaardappels ziet het bureau telersprijzen van 25 euro per 100 kilo, ruim dubbel zoveel als eind januari 2009 en 2010.

Op de binnenlandse tafelaardappelmarkt is het rustiger geworden. Op de verwerkingsmarkt hebben enkele fabrikanten zich teruggetrokken. ”Daar staat tegenover dat de exportorders blijven binnenstromen. Deze worden door de telers glad gehonoreerd,” aldus AMI-akkerbouwanalist Christoph Hambloch.

Of registreer je om te kunnen reageren.