Akkerbouw

Nieuws 178 x bekeken

Ciolos wil suikeraanbod op interne markt vergroten

Brussel – EU-landbouwcommissaris Dacian Ciolos wil het suikeraanbod op de interne markt vergroten. De Commissie hoopt daarmee de suikerprijs te drukken, die door krapte fors is gestegen.

Ciolos heeft zijn ambtenaren opdracht gegeven te kijken naar de effecten van twee maatregelen: het op de interne markt afzetten van zogeheten C-suiker; het openstellen van extra quota voor suikerimporten van buiten de EU tegen een verlaagd tarief. Of en wanneer dit leidt tot concrete maatregelen werd niet bekend.

Tegelijk maakte de Commissie donderdag de resultaten bekend van de verkoop van graan uit de interventievoorraad. In totaal werd bijna 489.000 ton verkocht, meest in Duitsland en Finland. De prijs varieerde van 178 tot 205 euro per ton.

Of registreer je om te kunnen reageren.