Akkerbouw

Nieuws 162 x bekeken

China importeert minder DDGS uit VS

Peking - Verschillende grote importeurs in China kopen niet langer DDGS in de VS. De bedrijven vrezen dat China de importheffing op Amerikaanse DDGS fors gaat verhogen.

Het Chinese ministerie van handel maakte eind december bekend dat het een onderzoek is gestart naar de import van Amerikaanse DDGS, een bijproduct van de verwerking van mais tot bio-ethanol. China importeert veel DDGS om het te verwerken in veevoer. De vraag naar voer stijgt omdat de vleesconsumptie in China toeneemt.

De onenigheid over DDGS is het zoveelste meningsverschil tussen China en de VS over hun wederzijdse handelsbalansen. De VS beschuldigen China ervan dat het de eigen munt goedkoop houdt ten opzichte van de dollar om de export naar de VS te stimuleren. China vindt dat de VS via subsidies aan de ethanolproducenten de DDGS zo goedkoop maakt dat de Chinese producenten van voergrondstoffen niet kunnen concurreren met het geïmporteerde DDGS.

Foto

Of registreer je om te kunnen reageren.