Akkerbouw

Nieuws 367 x bekeken

Brouwgerstprijzen dubbel zo hoog als vorig jaar

Bonn – De brouwgerstprijzen blijven in een duidelijk stijgende trend. Volgens landbouwmarktbureau AMI werd in de eerste week van het nieuwe jaar op de Duitse markt voor brouwgerst van goede kwaliteit uit de oogst van het afgelopen seizoen 235 euro per ton betaald.

Dat is 24 euro meer dan een maand geleden en dubbel zoveel als aan het begin van 2010. Voor brouwgerst uit de komende oogst worden voorcontractprijzen geboden van 200 tot 230 euro per ton.

In Frankrijk signaleert het bureau voor leveranties in oktober dit jaar al prijzen van 255 euro per ton. Deze ontwikkeling is een uitvloeisel van de vrees dat een tekort zal ontstaan en van de hausse op de graanmarkt in het algemeen. Of op grond hiervan in het voorjaar meer zomergerst zal worden gezaaid, is desondanks puur koffiedik kijken. Veel zal afhangen van de vraag hoe de wintergewassen het er deze winter afbrengen, aldus AMI.

Of registreer je om te kunnen reageren.