Akkerbouw

Nieuws

Britse aardappelprijs schiet verder omhoog

Stoneleigh – De Britse spotprijs voor aardappelen is in de weken rond de jaarwisseling met ruim 6,5 procent gestegem. De spotprijs ligt nu op 184,56 pond (217,07 euro) per ton, vrijwel het dubbele van het niveau van vorig jaar.

Dat meldt het aardappelschap Potato Council in het eerste weekoverzicht van het nieuwe jaar. De gemiddelde notering liep slechts licht omhoog naar 165,66 pond (194,72 euro) per ton vergeleken bij 113,72 pond per ton begin vorig jaar.

Volgens het schap wordt de spotprijs vooral opgedreven door kopers die zoeken naar partijen van goede kwaliteit waarvan het aanbod op dit moment echter beperkt is. Verwacht wordt wel dat veel telers de komende tijd weer aardappelen gaan afvoeren nu de ergste kou deze week verdwenen lijkt.

Of registreer je om te kunnen reageren.