Akkerbouw

Nieuws 306 x bekeken

Brits suikerbedrijf wil bieten niet meer

Newark – British Sugar heeft telers die leveren aan haar fabriek in Newark meegedeeld dat bieten die nu nog in de grond zitten niet meer aangeleverd kunnen worden.

Volgens British Sugar zijn de bieten door de sterk wisselende weersomstandigheden – met soms strenge vorst gevolgd door snelle dooi – niet meer te verwerken.

De fabriek in Newark ondervindt al enige tijd grote problemen bij het verwerken van de bietenoogst. Eerder al moest de fabriek daardoor enkele dagen worden stilgelegd. British Sugar probeert het filterproces te verbeteren door bieten van betere kwaliteit elders uit het land aan te voeren.

Het enige bietsuikerbedrijf van Groot-Brittannië heeft nu echter laten weten dat de fabriek helemaal op slot gaat voor bieten uit de directe omgeving. ’’De kwaliteit van de bieten verslechtert zoveel dat, ondanks onze pogingen, het verwerken er van nu onmogelijk is geworden. We denken nu dat de meerderheid van de bieten uit het Newark-gebied niet verwerkt kan worden”, heeft British Sugar de telers per email laten weten.

De National Farmers Union wil echter dat de suikerfabrikant de velden stuk voor stuk bekijkt om te zien hoe het gewas er voorstaat. British Sugar zal binnenkort een bijeenkomst met de getroffen telers organiseren.

Of registreer je om te kunnen reageren.