Akkerbouw

Nieuws 350 x bekeken

Avebe: belangstelling voor aandelen groeit

Foxhol – Avebe heeft de indruk dat de belangstelling groeit voor aandelen van het zetmeelconcern.

Woordvoerder Johan Russchen schrijft dat toe aan het feit dat 2011 het referentiejaar is voor de zetmeelsteun die akkerbouwers nu nog ontvangen. ”Voor de rest is het een kwestie van vraag en aanbod tussen de telers onderling. Wij hebben in vergaderingen met onze leden gemerkt dat er vertrouwen is in de koers die Avebe heeft uitgezet en de uitvoering daarvan. Maar of dat direct effect heeft op de prijzen voor aandelen, is lastig aan te geven.”

Ook de Nederlandse Vereniging van Makelaars (NVM) constateert veel vraag naar Avebe-aandelen. De reden is volgens makelaar Jan Tjeerdsma van Schelhaas Makelaardij dat het komende jaar het referentiejaar is voor de ontkoppeling van de Europese zetmeelsteun. ”Wel zien we dat akkerbouwers nu iets afwachtender zijn dan eind 2010, omdat ze eerst willen weten hoe de plannen van Avebe zijn voor het komende jaar.”

De prijs voor Avebe-aandelen ligt op ongeveer 500 euro. Daarmee is de prijs vergelijkbaar met vorig jaar. In 2009 werden de aandelen nog voor 0 euro verhandeld.

Of registreer je om te kunnen reageren.