Akkerbouw

Nieuws

Arabische wereld intensiveert run op broodtarwe in EU

Bonn - De vraag naar broodtarwe uit de EU van landen in het Midden-Oosten en Noord-Afrika neemt volgens het landbouwmarktbureau AMI sterk toe.

“Tegen de achtergrond van slinkende voorraden, snel stijgende voedingsprijzen en toenemende politieke onrust spannen veel van deze landen zich in om de bestanden aan te vullen. Daarmee moeten de prijsstijgingen worden beperkt en de ‘interne vrede’ gewaarborgd worden,” constateert graanmarktanalist Martin Schraa, die in verband hiermee verwacht dat de Europese tarwevoorraden nog sneller op zullen raken dan al voorzien.

“Weliswaar richt de interesse van de kopers zich momenteel nog vooral op graan uit Frankrijk, maar ook hier in Duitsland is een versterkte vraag van buitenlandse kopers te zien.” Het bureau signaleert op de Duitse markt voor broodtarwe een prijsniveau van 240 euro per ton.

Of registreer je om te kunnen reageren.