Akkerbouw

Nieuws

Uienexport blijft op hoog niveau

Zoetermeer – De uienexport blijft begin november op een hoog niveau. Dat blijkt uit gegevens van het Productschap Tuinbouw en het Kwaliteits Controle Bureau.

Zoetermeer – De uienexport blijft begin november op een hoog niveau. Dat blijkt uit gegevens van het Productschap Tuinbouw en het Kwaliteits Controle Bureau.

In week 43 zakte de uitvoer iets terug van 18.485 naar 17.226 ton. Een week later, de eerste week van november, klom de export alweer terug naar 17.841 ton. De totale uitvoer komt hiermee op 289.365 ton. Vorig jaar was na week 44 289.365 ton uien uitgevoerd.

In dit lopende seizoen gingen de meeste uien naar Senegal (52.954 ton), gevolgd door Ivoorkust en het Verenigd Koninkrijk. Partijen uien bestemd voor Rusland gingen via België, dat een vijfde plek inneemt met 14.145 ton uien.

Of registreer je om te kunnen reageren.