Akkerbouw

Nieuws 318 x bekeken

Suikerbietenoogst bijna klaar

Bergen op Zoom – De suikerbietenoogst zit er zo goed als op. Dat is te zien op het kaartje op de website van bieteninstituut IRS.

Alleen in de regio’s Zeeuws-Vlaanderen en West-Brabant moet nog 1 procent van het areaal uit de grond komen. Gemiddeld genomen komt het Nederlandse nog te rooien areaal op 0 procent, blijkt uit het kaartje op de website.

In campagneweek 14 (12 tot en met 18 december) zakte het landelijke suikergehalte licht naar 17 procent. Het campagnegemiddelde komt op 16,7 procent. Ook het tarrapercentage is met 16,9 procent lager dan de week ervoor (17,3 procent). Het campagnegemiddelde is 15,8 procent tarra. De winbaarheid steeg in week 14 naar 91,4 punten. Het campagnegemiddelde is 91 punten.

Door de weersomstandigheden gaat bietencampagne 2010/2011 als ’extreem’ de boeken in. Daar past de bijzondere maatregel die Suiker Unie instelde, de calamiteitenregeling waarmee bevroren bieten toch kunnen worden geleverd, goed bij. Deze campagne vraagt van alle schakels in de keten extra inspanningen.

Foto

Of registreer je om te kunnen reageren.