Akkerbouw

Nieuws

Südzucker voorziet flinke resultaatverbetering in 2010/11

Mannheim - Südzucker verwacht over het lopende boekjaar 2010/11 een aanzienlijk grotere winst dan in het voorafgaande jaar.

Die verwachting heeft het Zuid-Duitse suikerconcern bekendgemaakt op basis van de uitkomsten van de eerste negen maanden. In deze periode, afgesloten op 30 november, boekte het concern een omzet van 4, 67 miljard euro. Dit is 5 procent meer ten opzichte van vorig jaar. Het operationeel resultaat was 416 miljoen, een plus van 35 procent. Voor het jaar als geheel voorziet Südzucker een omzet van 6 milard euro (plus 300 miljoen) en een resultaat van 500 miljoen (plus 97 miljoen) euro.

Met name de suiker- en bioethanolbedrijvigheid zorgt voor de verbetering, stelt het concern tevreden vast. De volledige berichtgeving over de eerste drie kwartalen publiceert Südzucker op 13 januari.

Of registreer je om te kunnen reageren.