Akkerbouw

Nieuws 235 x bekeken

Quench valt af voor brouwgerstteelt

Den Haag – Het ras Quench wordt afgeraden voor de teelt van brouwgerst. Prestige, Tipple en Calico worden wel geaccepteerd door de gehele brouwgerstketen. Dat meldt de Stichting Nederlands Instituut voor Brouwgerst, Mout en Bier (Nibem).

De Nederlandse mouterijen en bierbrouwerijen oordelen positief over de verwerking van de rassen Prestige, Tipple en Calico. De kwaliteitsbeoordeling van Quench blijft duidelijk achter ten opzichte van de standaardrassen Tipple en Prestige.

Na beproeving op kleine schaal in het reguliere cultuur- en gebruikswaardenonderzoek lijkt het ras Steward brouwwaardig. Het Nibem brengt over dit ras nog geen advies uit, omdat met dit ras nog geen ervaring is opgedaan in het industriële onderzoek. In de aanbevelende rassenlijst zijn de rassen Arcadia, Erlina, Kuburas en Emma afgevoerd van de lijst, het ras Gladys is ingedeeld als voergerst.

Of registreer je om te kunnen reageren.