Akkerbouw

Nieuws 288 x bekeken

Nieuwe rassen zomergerst en bladrammenas

Den Haag – Het zomergerstras Steward en de bladrammenas-rassen Dracula en Radetzky worden opgenomen op de aanbevelende rassenlijst voor 2011.

Steward is gekweekt door Saatzucht Streng in het Duitse Uffenheim en wordt vertegenwoordigd door Limagrain Nederland. Het ras staat in de rubriek nieuw aanbevolen. Dracula en Radetzky zijn geproduceerd door Lammers Seed Options in Asten en wordt verkocht door Barenbrug Holland.

Deze rassen hebben een plek gekregen rubriek geschikt voor uitzaai in het voorjaar (als lokgewas). De rassenlijst geeft nu ook informatie over de resistentie tegen het maiswortelknobbelaaltje (Meloidogyne chitwoodi).

Dit meldt de Commissie Samenstelling Aanbevelende Rassenlijst (CSAR), waarin Plantum NL, LTO-Nederland en het Productschap Akkerbouw samenwerken.

Of registreer je om te kunnen reageren.