Akkerbouw

Nieuws 269 x bekeken

Niet te bestrijden ritnaald treft 4,5 procent Duits maisareaal

Bonn- Ritnaalden hebben het afgelopen seizoen de Duitse maisteelt op krap 104.000 hectare schade berokkend. Dat komt neer op 4,5 procent van het totale maisareaal.

De mate van beschadiging loopt uiteen, maar op een kleine 14.000 hectare was meer dan 25 procent van de planten aangetast. Op ruim 47.000 ging het om 5 procent en meer van de planten. Op de rest beperkte de schade zich tot minder dan 5 procent van het gewas. Dat blijkt uit door het Deutsche Maiskomitee (DMK) gepubliceerde cijfers van het instituut voor gewasbescherming in akkerbouw en groenland van het Julius-Kühn-Institut (JKI). De inventarisatie is uitgevoerd tegen de achtergrond van het gebrek aan bestrijdingsmogelijkheden. Alleen het middel Santana is beperkt toegelaten. Zaaizaadbehandelingsmiddelen zijn niet beschikbaar nadat in 2008 bleek dat deze schadelijk waren voor bijen.

Foto

Of registreer je om te kunnen reageren.