Akkerbouw

Nieuws 229 x bekeken

NAV: productschappen moeten behouden blijven

Noordhoek – De Nederlandse Akkerbouw Vakbond (NAV) vindt dat de productschappen behouden moeten blijven. De publiekrechtelijke bedrijfsorganisaties kunnen beter dan individuele ondernemers zorg dragen voor zelfregulering, collectief onderzoek, innovatie en het verzamelen van marktinformatie, zegt NAV-voorzitter Teun de Jong.

”Een ketenorganisatie zoals het Productschap Akkerbouw sluit meer aan bij de boerenpraktijk dan een verder van de praktijk staande ambtelijke organisatie. Dit geldt vooral voor de zelfreguleringstaken.”
De NAV sluit zich hiermee aan bij een gezamenlijke oproep van twintig grote agroconcerns, vakbonden en verenigingen van wijnhandelaren en graanhandelaren aan de overheid om de productschappen te behouden. De NAV zit niet in het bestuur van het Productschap Akkerbouw, zegt De Jong. ”Wij hebben er voor gekozen alleen zitting te nemen in de Commissie Teeltaangelegenheden, omdat die commissie beslissingen neemt die het dichtst bij de akkerbouwer staan.”

Of registreer je om te kunnen reageren.