Akkerbouw

Nieuws

Miljoen handtekeningen tegen gengewassen

Brussel - Milieuorganisatie Greenpeace vraagt eurocommissaris John Dalli (Volksgezondheid) om geen gengewassen meer toe te laten in de EU tot onafhankelijk wetenschappelijk onderzoek heeft aangetoond dat ze niet schadelijk zijn voor de gezondheid.

Brussel - Milieuorganisatie Greenpeace vraagt eurocommissaris John Dalli (Volksgezondheid) om geen gengewassen meer toe te laten in de EU tot onafhankelijk wetenschappelijk onderzoek heeft aangetoond dat ze niet schadelijk zijn voor de gezondheid.

De petitie die Greenpeace Dalli donderdag aanbiedt, is ondertekend door meer dan een miljoen burgers uit alle EU-landen, aldus een woordvoerder van de milieuorganisatie vandaag.

Greenpeace neemt hiermee een voorschot op het Europees burgerinitiatief dat burgers de mogelijkheid biedt om voorstellen in te dienen bij de Europese Commissie. Daarbij is een miljoen handtekeningen vereist. Het burgerinitiatief, dat voortvloeit uit het EU-verdrag van Lissabon, wordt waarschijnlijk pas in 2012 van kracht.

Of registreer je om te kunnen reageren.