Akkerbouw

Nieuws 2 reacties

Kansen voor groei uienareaal

Broek op Langedijk - Uienzaadbedrijf De Groot en Slot acht het mogelijk dat het uienareaal in Nederland nog verder groeit dan de 22.000 hectares die het nu telt.

Broek op Langedijk - Uienzaadbedrijf De Groot en Slot acht het mogelijk dat het uienareaal in Nederland nog verder groeit dan de 22.000 hectares die het nu telt. “Dat baseren we op de groeiende belangstelling voor bodemvruchtbaarheid en bodemgezondheid”, schrijft het bedrijf in het nieuwe Uien magazine. Areaalgroei is mogelijk, mits er duurzaam met de grond wordt omgegaan; gebalanceerde inzet van minerale meststoffen, toepassing van duurzame teeltmethodieken en een verantwoorde rassenkeuze.

De Groot en Slot merkt dat de belangstelling voor duurzame uienteelt groeit, ook omdat de consument steeds meer belangstelling toont voor duurzaam geteelde producten met een relatief lage ecologische ‘voetafdruk’. “De afstand tussen teler en consument wordt steeds kleiner.”

Laatste reacties

  • no-profile-image

    De wal zal het schip wel weer keren.

  • no-profile-image

    Leren we het nu nooit. Matig die arealen nu eens. Ook met aardappelen. Binnen nu en enkele jaren gaat het weer helemaal mis!

Of registreer je om te kunnen reageren.