Akkerbouw

Nieuws

Japanse popband goed voor uienverkoop

Een Japanse popband stimuleert de uienverkoop door na elk optreden originele Japanse uien uit te delen.

Hierdoor is de afzet van de groente aanzienlijk toegenomen. De website Excite Spotlight bericht hierover. Agrariërs hopen dat ze via popmuziek hun bedrijfstak uit het slop kunnen halen. De Japanse agrarische sector heeft het momenteel erg moeilijk en er is veel concurrentie van goedkopere Chinese producten. De kwaliteit daarvan is vaak wel minder, maar veel mensen kijken daar toch minder naar.

Inmiddels zijn er meer dan twintig popgroepen opgezet die via hun optredens de verkoop van producten als groenten moeten stimuleren. De eerste resultaten zijn hoopgevend: de verkoopcijfers laten inderdaad een stijgende lijn zien.

Of registreer je om te kunnen reageren.