Akkerbouw

Nieuws 187 x bekeken

Franse steun voedergewas valt lager uit

Parijs – De Franse steun voor de teelt van eiwithoudende gewassen komt dit jaar uit op 100 euro per hectare, terwijl eerder was uitgegaan van 150 euro per hectare.

De steun voor luzerne ligt met 13,5 euro per hectare zelfs op slechts eentiende van de verwachte uitkering. Dat komt doordat de voor deze extra subsidie uitgetrokken envelop van 40 miljoen euro door de vele aanvragen sneller is uitgeput dan het ministerie van landbouw verwachtte.

De stimuleringsmaatregel heeft er afgelopen seizoen toe geleid dat het areaal voor dergelijke gewassen veel groter was dan in vorige seizoen. Zo werd aan voedererwten 130.000 hectare meer geteeld dan in 2009 terwijl de toename bij veldbonen op 60.000 hectare uitkwam.

Of registreer je om te kunnen reageren.