Akkerbouw

Nieuws 286 x bekeken

Frans zaadbedrijf Limagrain voert omzet op

Parijs – Het Franse coöperatieve zaadbedrijf Limagrain heeft over het boekjaar tot 30 juni een omzet geboekt van 1,349 miljard euro, 9,4 procent meer dan in het voorafgaande boekjaar.

De nettowinst nam met 19 procent toe naar 69 miljoen euro. Limagrain ziet in de goede resultaten een stimulans om verder te werken aan de internationale expansie om uiteindelijk de grootste leverancier van graanzaden in de wereld te worden.

Volgens algemeen directeur Daniel Chéron is de groei deels intern en voor de rest te danken aan een reeks acquisities. Limagrain haalt een kleine veertig procent van de verkopen uit zaden voor de graansector. Nog eens een derde komt van de handel in zaad voor de bietenteelt. De rest van de omzet komt uit tuinzaden en andere activiteiten.

Chéron wijst er verder op dat zijn bedrijf afgelopen jaar 141 miljoen euro ofwel 14 procent van de omzet aan de beroepshandel, aan onderzoek en ontwikkeling heeft besteed. Het grootste deel daarvan gaat naar de klassieke selectie maar ook doet Limagrain veel aan onderzoek in de biotechnologische sfeer.

Of registreer je om te kunnen reageren.