Akkerbouw

Nieuws 183 x bekeken

FAO: areaal wintertarwe stabiel in Oost-Europa

Rome – Het areaal wintertarwe blijft in Oost-Europa gelijk ten opzichte van vorig seizoen. Dat stelt de wereldvoedselorganisatie FAO.

De wereldvoedselorganisatie ging uit van een groei van het tarweareaal in de EU van 3 procent, maar de FAO heeft dat verlaagd naar 1 procent. In Oost-Europa is minder wintertarwe gezaaid dan eerder was gedacht doordat het weer de inzaai bemoeilijkte.

In West-Europa zijn de zaaiomstandigheden wat gunstiger geweest. In Duitsland is het areaal wintertarwe stabiel gebleven, meldde het Statistische Bundesamt (Destatis) vorige week. Daar was wel een groei verwacht. In Nederland is tot nu toe ongeveer driekwart van het areaal wintertarwe ingezaaid.

Of registreer je om te kunnen reageren.