Akkerbouw

Nieuws 176 x bekeken

Energieteelt beslaat 18 procent Duits areaal

Berlijn – De teelt van energiegewassen is in Duitsland het afgelopen jaar verder gegroeid met 150.000 hectare naar 2,15 miljoen hectare.

Dat blijkt uit de statistieken van het agentschap voor plantaardige grondstoffen, de Fachagentur Nachwachsende Rohstoffe (FNR).

Deze oppervlakte komt volgens het agentschap overeen met 18 procent van het totale akkerbouwareaal in de Bondsrepubliek. Daarmee wordt onderstreept dat de teelt van duurzame grondstoffen een belangrijke tak is geworden in de agrarische sector.

De teelt van substraten voor biovergisting is de grootste ’post’ met afgelopen jaar 650.000 hectare tegen 530.000 hectare vorig jaar. Bij deze teelt gaat het in hoofdzaak om mais en daarnaast graan en gras. Koolzaad overheerst in de biobrandstoffenteelt.

Of registreer je om te kunnen reageren.