Akkerbouw

Nieuws 3 reacties

Duitse maisorganisatie gaat maatschappelijke discussie aan

De sterke groei die de maisteelt in Duitsland de afgelopen jaren heeft doorgemaakt vergt bezinning op de kwaliteit en beantwoording van de vragen die de bevolking daarbij stelt.

Dat is de visie van de voorzitter van het Deutsche Maiskomitee (DMK), professor Friedhelm Taube. De relatief massieve uitbreiding van de maisteelt heeft deze ook sterker in het middelpunt van de maatschappelijke belangstelling geplaatst. “Daarom moeten we antwoorden geven die de openbaarheid begrijpt en volgen kan,” aldus Taube, die tevens meent dat verdere groei ook van kwalitatieve aard moet zijn, en wel door vooruitgang in de veredeling, de productie en ten aanzien van de ecologie. Taube stelt vast dat mais met name door de productie van duurzame energie aan betekenis heeft gewonnen en zal blijven winnen. Bekeken over de periode 2000-2010 groeide het snijmaisareel volgens de statistieken van de overheid met 60 procent.

Het DMK fungeert als landelijke organisatie voor teeltadvies en algemene voorlichting rond het gewas mais.

Laatste reacties

 • no-profile-image

  Kritische Lezer

  Welnee, die stort binnenkort als een plumpudding in elkaar. Dit is dichterbij dan je denkt.

 • no-profile-image

  gert

  Niet alleen voor veevoer, maar ook voor biogasinstallaties,veel burgers hebben niet door dat hun huis verlicht en verwarmd wordt door mais en mest,en menen dat ze kritiek moeten hebben op het landgebruik van de boer,ze moeten daar eens goed over nadenken,anders zaten ze nu misschien wel in de kou

 • no-profile-image

  prof

  Zo zie je maar weer de akkerbouw krijgt op deze manier een nieuwe frisse toekomst. Helaas zal de grond prijs gigantisch gaan stijgen.

Of registreer je om te kunnen reageren.