Akkerbouw

Nieuws 232 x bekeken

China verhoogt rente

Peking – De Chinese overheid heeft eind vorige week de rente verhoogd met 0,25 procentpunt.

De centrale bank van China hanteert nu een basisrente van 5,81 procent. De overheid wil met de verhoging de inflatie in toom houden. In november kwam de inflatie op 5,1 procent. Dat was de hoogste inflatie in twee jaar.

De overheid had in oktober de rente ook al verhoogd. Daarvoor was de basisrente drie jaar onveranderd gebleven.

Deskundigen verwachten dat door de hogere rente de economische groei vertraagt. Dit kan de vraag vanuit China naar agrarische grondstoffen drukken. Door het rentebesluit van de Chinese overheid staan de mais- en tarwenoteringen vandaag iets onder druk op de termijnmarkt in Chicago.

Of registreer je om te kunnen reageren.