Akkerbouw

Nieuws 181 x bekeken

China produceert recordhoeveelheid graan

Peking – China heeft dit jaar een recordhoeveelheid van 546,4 miljoen ton graan geoogst. Dat is 2,9 procent meer dan vorig jaar, meldt het Chinese bureau voor de statistiek.

Het is het zevende achtereenvolgende jaar dat China de graanproductie weet te vergroten. Het bureau schrijft de recordoogst toe aan het goede groeiseizoen, vooral in het noordoosten van het land. Daar wordt het meeste graan geteeld.

Het graanareaal in China is dit jaar met 0,8 procent gegroeid naar 109,9 miljoen hectare. De gemiddelde opbrengst per hectare steeg 2,1 procent.

Ondanks de recordproductie heeft China nog steeds een tekort aan graan door de groeiende bevolking en de toegenomen welvaart. De financiële toezichthouder in China heeft onlangs banken opgeroepen extra leningen te verstrekken aan de agrarische sector. Als de productie niet verder stijgt, vreest de overheid een tekort aan mais, katoen en suiker.

Of registreer je om te kunnen reageren.