Akkerbouw

Nieuws

Bayer gaat samen met universiteit in VS tarwe kweken

Monheim - Bayer CropScience gaat samenwerken met de Amerikaanse universiteit van Nebraska om nieuwe tarwerassen te ontwikkelen.

Bayer bouwt een tarwekweekbedrijf in Nebraska, de eerste van het Duitse concern in de VS. Akkerbouwers in Nebraska gaan tarwezaad vermeerderen voor Bayer. Door het akkoord krijgt Bayer toegang tot de genenbank van de universiteit.
Volgens beide partijen groeit de hectareopbrengst bij tarwe jaarlijks met minder dan 1 procent. “Om de bevolkingsgroei op de wereld bij te houden, zou de hectareopbrengst jaarlijks met 2 procent moeten groeien.”

Eerder deze week sloot Bayer CropScience een akkoord voor samenwerking met het Israëlische biotechnologiebedrijf Evogene. De partijen willen verbeterde tarwerassen sneller ontwikkelen en introduceren. Met geavanceerde veredelingstechnieken en moderne methodes voor genetische modificatie worden verbeteringen beoogd op onder meer het gebied van opbrengst, droogtetolerantie en efficiënt gebruik van bemesting. Bayer heeft het exclusieve recht om de rassen te verkopen. Met de samenwerking willen de bedrijven tarwerassen ontwikkelen die beter bestand zijn tegen het veranderende klimaat en minder meststoffen nodig hebben.

Of registreer je om te kunnen reageren.