Akkerbouw

Nieuws 2 reacties

VS gaat meer biobrandstoffen verbruiken

De VS gaat volgend jaar meer biobrandstoffen verbruiken.

De Environmental Protection Agency (EPA) heeft nieuwe bijmengpercentages gepubliceerd, zodat volgend jaar 61 miljard liter biobrandstof wordt verbruikt. Dit jaar wordt zo’n 55 miljard liter bijgemengd. Het doel van de VS is om in 2022 in totaal 136 miljard liter biobrandstoffen te gebruiken.

Het gros van de Amerikaanse biobrandstoffen bestaat uit bioethanol, waarvan dit jaar 49 miljard liter wordt bijgemengd. Ruim 2,4 miljard liter is biodiesel. In de VS wordt dit seizoen 122 miljoen ton mais verwerkt tot bioethanol. Dat is 38 procent van alle mais.

Volgend jaar moet zo’n 53 miljard liter bioethanol en 3 miljard biodiesel worden bijgemengd. De EPA heeft de doelstelling verlaagd voor biobrandstoffen die zijn gemaakt uit tweede generatie grondstoffen, zoals stro en restproducten uit de levensmiddelenindustrie. De oorzaak is het gebrek aan grootschalige productielocaties.

Laatste reacties

  • no-profile-image

    graan boer

    Een leuk bericht voor de graan boeren.

  • no-profile-image

    Piet Slingerland

    Een slecht bericht voor de melkkoeienboeren, daardoor zullen de krachtvoerprijzen niet dalen!!!... Misschien komt hiermee het prijsniveau van alle levensmiddelen op een acceptabele hoogte!!!... Dan kunnen de subsidie's ook afgeschaft worden!!!...

Of registreer je om te kunnen reageren.