Foto: Peter Roek AkkerbouwFoto

Consument haalt fritesaardappelen direct bij de teler

Als gevolg van de coronacrisis dreigde Martin de Ruiter in Strijen (Zuid-Holland) met 300 ton fritesaardappelen te blijven zitten. Na een oproep op Facebook liep het storm met klanten die hem wel van zijn aardappelen af wilden helpen.

  • Op zijn erf maakte De Ruiter een opstelling met afzakmachine en een kassa achter plexiglas. Van uit zijn initiatief ‘Beleef het en eet het’, waar mensen zelf hun voedsel oogsten, heeft De Ruiter ruim 5.000 volgers op Facebook. Zijn oproep is vaak gedeeld zodat hij ruim een half miljoen mensen bereikte. - Foto's: Peter Roek

    Op zijn erf maakte De Ruiter een opstelling met afzakmachine en een kassa achter plexiglas. Van uit zijn initiatief ‘Beleef het en eet het’, waar mensen zelf hun voedsel oogsten, heeft De Ruiter ruim 5.000 volgers op Facebook. Zijn oproep is vaak gedeeld zodat hij ruim een half miljoen mensen bereikte. – Foto’s: Peter Roek

  • Op het erf creëerde de teler een route van zo’n 300 meter waar de klanten met de auto aan kunnen sluiten. De eerste zaterdag ontstond een lange wachtrij. De Ruiter verkocht toen zo’n 12,5 ton aardappelen. De volgende zaterdagen was het iets rustiger.

    Op het erf creëerde de teler een route van zo’n 300 meter waar de klanten met de auto aan kunnen sluiten. De eerste zaterdag ontstond een lange wachtrij. De Ruiter verkocht toen zo’n 12,5 ton aardappelen. De volgende zaterdagen was het iets rustiger.

  • Om piekdruktes aan te kunnen helpt het hele gezin mee. Van links naar rechts: Remco, Martin, Linda en Jesse de Ruiter. Samen kunnen zie iedere minuut een klant helpen.

    Om piekdruktes aan te kunnen helpt het hele gezin mee. Van links naar rechts: Remco, Martin, Linda en Jesse de Ruiter. Samen kunnen zie iedere minuut een klant helpen.

  • De teler schept de Fontane-aardappelen ongesorteerd direct uit de bewaring in de stortbak.

    De teler schept de Fontane-aardappelen ongesorteerd direct uit de bewaring in de stortbak.

  • Martin zakt de aardappelen af. De meeste klanten willen zakken van 10 kilo. Om een eventuele halve aardappel of een kluit te compenseren, doet De Ruiter er een kilo extra in.

    Martin zakt de aardappelen af. De meeste klanten willen zakken van 10 kilo. Om een eventuele halve aardappel of een kluit te compenseren, doet De Ruiter er een kilo extra in.

  • De kassa staat achter een scherm van plexiglas. De Ruiter vraag €0,60 per kilo aardappelen. Klanten vinden dat niet duur omdat ze in de supermarkt hogere prijzen gewend zijn.

    De kassa staat achter een scherm van plexiglas. De Ruiter vraag €0,60 per kilo aardappelen. Klanten vinden dat niet duur omdat ze in de supermarkt hogere prijzen gewend zijn.

  • Jesse en Remco helpen bij het inladen van de aardappelen.

    Jesse en Remco helpen bij het inladen van de aardappelen.

  • Op een rustig moment neemt De Ruiter de tijd om iets over de aardappelen en de teelt ervan te vertellen.

    Op een rustig moment neemt De Ruiter de tijd om iets over de aardappelen en de teelt ervan te vertellen.

Lees ook het interview met Martin de Ruiter

Beheer
WP Admin