Akkerbouw

Foto & video 1 reactielaatste update:31 mrt 2020

Aardappelen planten in Zeeland begonnen

Lang niet alle grond ligt er goed bij maar waar het kan gaan de eerste aardappelen de grond in. Tholen heeft vanwege de vervroegde teelt onder plastic vaak de primeur, maar dit jaar gaan de latere aardappelen gelijk de grond in.

Foto

 • Tussen Sint-Annaland en Stavenisse is Wout van Oostrum uit Sint-Annaland bezig met de laatste banen van een perceel met 3,5 hectare Nicola's. - Foto's: Anton Dingemanse

  Tussen Sint-Annaland en Stavenisse is Wout van Oostrum uit Sint-Annaland bezig met de laatste banen van een perceel met 3,5 hectare Nicola's. - Foto's: Anton Dingemanse

 • De joppezakken zijn leeg en wapperen nu vrolijk in de wind.

  De joppezakken zijn leeg en wapperen nu vrolijk in de wind.

 • Het voorgekiemde pootgoed laat mooie kiemen zien, zodat de groei vlot op gang zal komen.

  Het voorgekiemde pootgoed laat mooie kiemen zien, zodat de groei vlot op gang zal komen.

 • Geluk Agriculture uit Sint-Annaland staat op het punt om op een perceel lichte grond aardappelen te planten. Tom Geluk stelt de gewenste plantafstand in.

  Geluk Agriculture uit Sint-Annaland staat op het punt om op een perceel lichte grond aardappelen te planten. Tom Geluk stelt de gewenste plantafstand in.

 • Het perceel van 5,5 hectare ligt bij het bedrijf. De Grimme-pootmachine wordt daarom op het erf geladen.

  Het perceel van 5,5 hectare ligt bij het bedrijf. De Grimme-pootmachine wordt daarom op het erf geladen.

 • Dit pootgoed is niet voorgekiemd maar laat desondanks toch een voorzichtig kiembegin zien. Dit is het ras Alegria, een multifunctioneel consumptieras met, volgens kenners, een prima smaak.

  Dit pootgoed is niet voorgekiemd maar laat desondanks toch een voorzichtig kiembegin zien. Dit is het ras Alegria, een multifunctioneel consumptieras met, volgens kenners, een prima smaak.

 • Bij het landwerk is alweer stof te zien. Daags voor het planten is dit perceel lichte grond geploegd. De ruggen laten goed de kruimige structuur van deze grond zien.

  Bij het landwerk is alweer stof te zien. Daags voor het planten is dit perceel lichte grond geploegd. De ruggen laten goed de kruimige structuur van deze grond zien.

 • Loonwerker Bram Gunter uit Sint-Annaland plant hier Doré voor teler Wim van der Male uit dezelfde plaats. Deze aardappelen gaan onder plastic voor de vervroegde teelt.

  Loonwerker Bram Gunter uit Sint-Annaland plant hier Doré voor teler Wim van der Male uit dezelfde plaats. Deze aardappelen gaan onder plastic voor de vervroegde teelt.

 • Deze in kiembakjes voorgekiemde Doré’s laten flinke kiemen zien. Eigenlijk te groot maar wel stevig. Onder normale omstandigheden had dit pootgoed al lang in grond gezeten maar door de regen is het poten bijna een maand uitgesteld.

  Deze in kiembakjes voorgekiemde Doré’s laten flinke kiemen zien. Eigenlijk te groot maar wel stevig. Onder normale omstandigheden had dit pootgoed al lang in grond gezeten maar door de regen is het poten bijna een maand uitgesteld.

 • Van der Male, links, kijkt op ruime onderlinge afstand toe terwijl de plantdiepte wordt gecontroleerd. Er moet iets dieper geplant worden.

  Van der Male, links, kijkt op ruime onderlinge afstand toe terwijl de plantdiepte wordt gecontroleerd. Er moet iets dieper geplant worden.

 • Bij Heinkenszand legt Werner Boonman uit Kwadendamme het peenland klaar. Zijn vader trekt eerst kleine ruggen met een pootmachine. Zodra de grond weer droog genoeg is trekt Boonman met de frees de definitieve peenruggen.

  Bij Heinkenszand legt Werner Boonman uit Kwadendamme het peenland klaar. Zijn vader trekt eerst kleine ruggen met een pootmachine. Zodra de grond weer droog genoeg is trekt Boonman met de frees de definitieve peenruggen.

Eén reactie

 • EL

  Ik dacht dat je aardappelen ging poten, ipv planten,@ Anton Dingemanse!

Of registreer je om te kunnen reageren.