Akkerbouw

Foto & video 1 reactie

VIDEO: Ongewisse brengt aardappelteler angst

De uitbraak van het coronavirus raakte de aardappelmarkt hard in 2020. Akkerbouwer Kees Trouw blikt terug op een bewogen jaar.

Trouw had een flink aardappeloverschot vanwege de coronacrisis dit jaar en maakte gebruik van de opkoopregeling van de overheid. Hij mist perspectief voor wat komen gaat. Vooruitkijken lukt Trouw nog niet. “Een beetje perspectief zou welkom zijn”, zegt hij. “Maar er is niemand die dit kan bieden. Het ongewisse is de grootste angst die we hebben.”

Lees meer over het coronavirus in dit dossier.

Download op FoodAgribusiness.nl de gratis whitepaper Het vaccin voor jouw business en kijk de webinars over ondernemen in coronatijd terug:

Hoe creëer ik financiële ruimte in tijden van crisis?
Wat is het effect van corona op de afzetketen?
Kansen zien in tijden van crisis

Eén reactie

  • agratax(1)

    Zou voor de consumptie aardappelteler een geringe krimp van de oppervlakte meer zekerheid geven dan blijven telen en hopen op afname. We zullen aan het eind van het seizoen pas weten wat het beste besluit was. Maar helaas is covid nog niet weg en is het leven nog niet zoals een jaar geleden en misschien komt dat leven nooit terug, omdat we ontdekt hebben dat ons voeden op een andere wijze ook best leuk kan zijn. Ja vermoedelijk moeten we concluderen dat vers voedsel in bv ziekenhuizen en verpleeghuizen de gezondheid ten goede komt.

Of registreer je om te kunnen reageren.