Akkerbouw

Foto & video 6 reacties

Zorgen over uien bij akkerbouwer in Noordoostpolder

Jaap de Zeeuw verwacht bijna gemiddelde oogst pootgoed maar fors lagere opbrengst in uien door droogte.

Bekijk ook de video: Stressvrij combinen bij droogte

Laatste reacties

 • meter

  Valt reuze mee dus in de NOP zo te zien!

 • suiker12

  In Zeeuws-Vlaanderen schrik je je helemaal kapot. Die kunnen nog eens niet bergenen door het zilte water.

 • Henkie H

  Hier in Zierikzee is het niet vergelijkbaar met de NOP, wij kunnen niet beregenen. De eerste zaai uien zijn al ondergeploegd en er staan hier zat percelen die het rooien niet waard zijn. De goede percelen straks een oogst van 35 ton per ha. De aardappelen gaan straks een halve oogst geven. Ik kan het niet mooier maken !!!

 • Jan-Zonderland

  Als het in de NOP niet lukt dan lukt het nergens. Volop water en mooie verka eling om effiecient te beregenen. Maar 3 haspels op 200 ha aardappels, 70 ha uien en ?? ha peen is in een jaar als dit niet genoeg. Maar nog heel wat beter dan in andere gebieden waar niet of nauwelijks beregend mag/kan worden. Dus niet klagen Jaap. Het komt bij jullie wel goed. Succes verder.

 • Wittede

  Trekken ze die sproeiers onder de hoogspanningsmasten door?

 • bruijckere

  Van die gewassen kunnen wij alleen maar dromen !

Laad alle reacties (2)

Of registreer je om te kunnen reageren.