Akkerbouw

Foto & video 2 reacties

Albert Heijn geeft aardappel een boost

Albert Heijn gaat in alle 900 winkels het aanbod aardappelen anders presenteren aan de klanten. De supermarktketen heeft een paar jaar geleden de AGF-afdeling (aardappelen, groenten, fruit) een nieuwe stijl gegeven. De aardappel kreeg toen te weinig aandacht. Terwijl Nederland een echt aardappelland is. Albert Heijn biedt de aardappelen niet meer aan in rolcontainers. In het nieuwe schap staan 32 soorten aardappelen voor diverse doeleinden en in verschillende verpakkingen.

Foto

 • Supermarktketen Albert Heijn heeft een nieuw aardappelschap ontwikkeld samen met de toeleveranciers aardappelcoöperatie Nedato en inpakbedrijf Leo de Kock (dochterbedrijf van Agrico). - Fred Libochant

  Supermarktketen Albert Heijn heeft een nieuw aardappelschap ontwikkeld samen met de toeleveranciers aardappelcoöperatie Nedato en inpakbedrijf Leo de Kock (dochterbedrijf van Agrico). - Fred Libochant

 • Het nieuwe aardappelschap wordt in alle 900 winkels van AH doorgevoerd. Dit schap staat in een AH-filiaal in Rotterdam, waar de vernieuwing is gepresenteerd. Het assortiment bestaat uit 32 soorten aardappelen in verschillende verpakkingen. Voorheen bestond het aardappelschap uit rolcontainers volgestapeld met zakken aardappelen. - Foto's: Fred Libochant

  Het nieuwe aardappelschap wordt in alle 900 winkels van AH doorgevoerd. Dit schap staat in een AH-filiaal in Rotterdam, waar de vernieuwing is gepresenteerd. Het assortiment bestaat uit 32 soorten aardappelen in verschillende verpakkingen. Voorheen bestond het aardappelschap uit rolcontainers volgestapeld met zakken aardappelen. - Foto's: Fred Libochant

 • Nieuw is dat AH losse aardappelen aanbiedt, zoals vroeger bij de groenteboer. De aardappelen zitten in een kartonnen doos. De consument kan daar aardappelen per stuk uit halen.

  Nieuw is dat AH losse aardappelen aanbiedt, zoals vroeger bij de groenteboer. De aardappelen zitten in een kartonnen doos. De consument kan daar aardappelen per stuk uit halen.

 • Ook zoete aardappelen zijn per stuk te koop. De zoete aardappel (of bataat) staat in het aardappelschap, maar is geen familie van de aardappel. De aardappel hoort bij de familie van de nachtschade (Solanaceae), de bataat bij de familie van de winde (Convolvulaceae).

  Ook zoete aardappelen zijn per stuk te koop. De zoete aardappel (of bataat) staat in het aardappelschap, maar is geen familie van de aardappel. De aardappel hoort bij de familie van de nachtschade (Solanaceae), de bataat bij de familie van de winde (Convolvulaceae).

 • Marktonderzoek heeft Albert Heijn geleerd dat consumenten meer variatie willen in hun dagelijkse eten, maar daar bij de aardappel geen raad mee weten. Daarom geeft het aardappelschap informatie wat je met de knollen kunt doen: stomen, koken, frituren, poffen of in de oven klaar maken.

  Marktonderzoek heeft Albert Heijn geleerd dat consumenten meer variatie willen in hun dagelijkse eten, maar daar bij de aardappel geen raad mee weten. Daarom geeft het aardappelschap informatie wat je met de knollen kunt doen: stomen, koken, frituren, poffen of in de oven klaar maken.

 • Ook de verpakkingen zijn vernieuwd. Die bevatten 5% minder plastic en het plastic is UV-licht werend, waardoor groenverkleuring wordt vertraagd.

  Ook de verpakkingen zijn vernieuwd. Die bevatten 5% minder plastic en het plastic is UV-licht werend, waardoor groenverkleuring wordt vertraagd.

 • Sommige aardappelen worden gepresenteerd naar herkomst. Dit zijn importaardappelen uit Cyprus.

  Sommige aardappelen worden gepresenteerd naar herkomst. Dit zijn importaardappelen uit Cyprus.

 • Albert Heijn nam een paar jaar geleden het hele AGF-schap met aardappelen, groenten en fruit onder handen. De aardappelen zijn als laatste aan de beurt. De tafelaardappelsector is blij met de extra aandacht van de grootgrutter voor de aardappel. De consumptie van tafelaardappelen staat onder druk in veel westerse landen.

  Albert Heijn nam een paar jaar geleden het hele AGF-schap met aardappelen, groenten en fruit onder handen. De aardappelen zijn als laatste aan de beurt. De tafelaardappelsector is blij met de extra aandacht van de grootgrutter voor de aardappel. De consumptie van tafelaardappelen staat onder druk in veel westerse landen.

Laatste reacties

 • pinkeltje

  Vooral die aardappelen uit Cyprus hebben we hard nodig. Onder andere om het milieu zoveel mogelijk te ontzien. Hopelijk heeft de consument met 32 soorten aardappelen genoeg om de juiste aardappel voor het juiste gerecht te kiezen!

 • facapelle1

  Import aardappelen ONVOORSTELBAAR

Of registreer je om te kunnen reageren.