Akkerbouw

Foto & video 3 reacties

Stengelaaltje te lijf met water

Een perceel gaat vier maanden lang onder water om stengelaaltjes te bestrijden.

Akkerbouwbedrijf Knook in Dronten zet voor een periode van vier maanden een perceel onder water om van het stengelaaltje af te komen. Volgens Johan Knook is het aaltje meegekomen met Innovator-pootgoed in 2014. Vorig jaar vertoonde een gewas uien in juni-juli valplekken. Laboratoriumonderzoek wees op de besmetting.

Rond het perceel is een aarden wal aangelegd, het water op het perceel komt 35 centimeter hoog te staan. Bekijk de video om te zien hoe het perceel wordt voorbewerkt en omdijkt.

Laatste reacties

  • flyinghollander

    heeft het geholpen?

  • sarmadan

    35 cm water is wel heel veel! Hier in t Noordelijk Zandgebied staan vele hectares onder water met hetzelfde doel. Hier is al veel meer bekend over deze methode. 12 weken in de zomer is afdoende. Bij ons staat er maar 5-10 cm water op, maar is t land ook laservlak!

  • Tim van Zuidam

    Het is triest dat dit gebeurt in nederland. Kost de agrarier dik geld. Er is geen instantie die dit ernstig vind of zich betrokken voelt. Terwijl alles gecertificeerd is en moet voldoen aan een berg regels.

Of registreer je om te kunnen reageren.