Akkerbouw

Foto & video

Gewassen maken groeispurt

Dit voorjaar kenmerkt zich als heel bijzonder, met een goede structuur van de grond en weinig problemen om de gewassen er op tijd in te krijgen.

Foto

 • Bij biologisch akkerbouwbedrijf Poppe in Nagele maken 26 personen op zes wiedkarren een perceel zaaiuien van 13 hectare onkruidvrij. - Foto's: Sytze Bakker

  Bij biologisch akkerbouwbedrijf Poppe in Nagele maken 26 personen op zes wiedkarren een perceel zaaiuien van 13 hectare onkruidvrij. - Foto's: Sytze Bakker

 • Liggend op een bed op de wiedkar verwijderen vier of zes personen het onkruid dat na het schoffelen is blijven staan. De wiedkarren zijn elektrisch aangedreven.

  Liggend op een bed op de wiedkar verwijderen vier of zes personen het onkruid dat na het schoffelen is blijven staan. De wiedkarren zijn elektrisch aangedreven.

 • Jan Hendrik en Anton Krops uit Nagele bekijken hun perceel Diamant-pootaardappelen. Deze hebben nog geen last van de droogte.

  Jan Hendrik en Anton Krops uit Nagele bekijken hun perceel Diamant-pootaardappelen. Deze hebben nog geen last van de droogte.

 • Onder in de rug is de grond nog vochtig. De beworteling ziet er bijzonder goed uit, de knolzetting is nog niet begonnen. Krops wacht de buien nog even af, voor ze gaan beregenen.

  Onder in de rug is de grond nog vochtig. De beworteling ziet er bijzonder goed uit, de knolzetting is nog niet begonnen. Krops wacht de buien nog even af, voor ze gaan beregenen.

 • Met de Selector stipt Anton Krops distels in de aardappelruggen aan met glyfosaat.

  Met de Selector stipt Anton Krops distels in de aardappelruggen aan met glyfosaat.

 • De peen staat er mooi op. Hier staan 78 planten per meter, een acceptabele hoeveelheid. Een week eerder zijn de ruggen nog gerold met een gaaswiel om de korst op de rug te breken.

  De peen staat er mooi op. Hier staan 78 planten per meter, een acceptabele hoeveelheid. Een week eerder zijn de ruggen nog gerold met een gaaswiel om de korst op de rug te breken.

 • Onkruidbestrijding is op dit perceel goed gelukt. De onkruiden zijn aan het afsterven.

  Onkruidbestrijding is op dit perceel goed gelukt. De onkruiden zijn aan het afsterven.

 • De suikerbieten bij maatschap Co en René van den Dries in Nagele hebben het perceel naar schatting na een week dicht. Deze 10 hectare is begin april gezaaid. Deze bieten zijn van een collega met wie Van den Dries grond ruilt voor de teelt van peen.

  De suikerbieten bij maatschap Co en René van den Dries in Nagele hebben het perceel naar schatting na een week dicht. Deze 10 hectare is begin april gezaaid. Deze bieten zijn van een collega met wie Van den Dries grond ruilt voor de teelt van peen.

 • Co van den Dries schept Agria-consumptieaardappelen op. Deze gaan in kisten en zijn bestemd voor de boerderijwinkel van Dieleman in Emmeloord. Er zit nog ongeveer 400 ton die op korte termijn weggaat.

  Co van den Dries schept Agria-consumptieaardappelen op. Deze gaan in kisten en zijn bestemd voor de boerderijwinkel van Dieleman in Emmeloord. Er zit nog ongeveer 400 ton die op korte termijn weggaat.

 • Van den Dries teelt zo’n 40 hectare uien. De onkruidbestrijding is tot nu toe goed geslaagd. Ondanks de droogte zijn de uien goed opgekomen en staan ze er mooi bij.

  Van den Dries teelt zo’n 40 hectare uien. De onkruidbestrijding is tot nu toe goed geslaagd. Ondanks de droogte zijn de uien goed opgekomen en staan ze er mooi bij.

 • Met een Amazone Pantera 4502-W-zelfrijdende veldspuit behandelt Hans de Zeeuw zijn tarwe tegen schimmels, met het middel Ceriax.

  Met een Amazone Pantera 4502-W-zelfrijdende veldspuit behandelt Hans de Zeeuw zijn tarwe tegen schimmels, met het middel Ceriax.

 • Pootaardappelteler Hagenvoort in Bant geeft een perceel pootaardappelen bij Nagele 15 millimeter water, vooral om schurft te voorkomen.

  Pootaardappelteler Hagenvoort in Bant geeft een perceel pootaardappelen bij Nagele 15 millimeter water, vooral om schurft te voorkomen.

 • Henk Munsterman in Emmeloord kan eigenlijk voor zijn peen wel wat water gebruiken, er moeten nog wat planten bij komen.

  Henk Munsterman in Emmeloord kan eigenlijk voor zijn peen wel wat water gebruiken, er moeten nog wat planten bij komen.

 • Munsterman had al witlof willen zaaien, maar besloot te wachten, omdat de rug te droog is. Er zal eerst regen moeten vallen. Onderin is het wel vochtig.

  Munsterman had al witlof willen zaaien, maar besloot te wachten, omdat de rug te droog is. Er zal eerst regen moeten vallen. Onderin is het wel vochtig.

 • Wintertarwe van het ras Henrik komt al in de aar.

  Wintertarwe van het ras Henrik komt al in de aar.

 • Rondom een perceel suikerbieten zette Munsterman schrikdraad, om vreetschade door hazen te voorkomen.

  Rondom een perceel suikerbieten zette Munsterman schrikdraad, om vreetschade door hazen te voorkomen.

Of registreer je om te kunnen reageren.