Akkerbouw

Foto & video 4 reacties

Doorontwikkelde precisiebemester

Wibe van Vliet ontwikkelde een precisiebemester die veel breder werkt.

Wibe van Vliet was ontevreden over het strooibeeld van zijn kunstmeststrooier. Op de laatste meters bij de slootkanten was sprake van onderbemesting. Spaakwielbemesters geven in het voorjaar ondanks brede banden nog veel schade. Daarom ontwikkelde hij de precisiebemester verder door van een 3 meter brede machine naar een veel breder werkende machine (9 meter) met behoud van lage bodemdruk.

Wibe van Vliet is een van de kanshebbers voor de award Agrarisch Innovator van het jaar.

Breng uw stem uit

Terug naar de overzichtspagina

Laatste reacties

 • husky

  hopelijk al octerooien op aangevraagd, super idee

 • emaalderink

  Pracht machine!

 • mtseshuis

  prima idee, dat geprik in de grond is nergens goed voor en kostbaar.. Eenvoudig IBC-tje omwisselen en je kunt weer x aantal hectares

 • Dpj

  Nu nog even gps op je trekker. Sectie controle erop en je hebt een échte precisie bemester. Als je de aandrijving met die versnellingsbak vervangt door een hydro motor kun je je gps de afgifte laten aansturen en zo ook nog variabele afgifte realiseren.

Of registreer je om te kunnen reageren.