Akkerbouw

Foto & video 11 reactieslaatste update:26 sep 2016

Opvolger: 'Ik houd niet van stront, vet en verf, als ik niet oppas zit ik ónder'

De 30-jarige Aaldert doet samen met zijn vader al het werk op het akkerbouwbedrijf.

Aaldert regelt de pootaardappelen, de administratie, het poten, zaaien en oogsten. Zijn vader doet het spuitwerk, al kan Aaldert dat overnemen als dat nodig is.

Na de bedrijfsovername verander ik ...

"Ik wacht niet tot na de bedrijfsovername. Mijn vader vindt dat ik met de veranderingen aan moet komen juist omdat ik het bedrijf over ga nemen. Zijn mening neem ik wel mee. Vier jaar geleden begonnen we met 4 hectare pootaardappelen voor Averis, dat zijn er nu 17. Dit vergt veel aandacht. De toevoeging bevalt goed, zo hebben we genoeg werkspreiding en sta ik sterker naar de overname toe. Zou mijn vader er nu ineens mee stoppen dan is het vooral een zaak van een andere werkindeling."

Over vijf jaar ...

"Hoop ik de boerderij over te hebben genomen en dan de opslag en sorteren van de pootaardappelen in eigen beheer te hebben. Dat besteden we nu nog uit."

Dit artikel is te lezen in Boerderij 50 van 6 september 2016 en is onderdeel van de rubriek De opvolger. Ook meedoen? Mail je naam, leeftijd, soort bedrijf en telefoonnummer naar margreet.welink@reedbusiness.nl.

Laatste reacties

 • koestal

  geschikt of ongeschikt ? rijksambtenaar is dan ook nog een optie

 • el

  Er( werken)er al genoeg bij de sociale dienst.@koestal

 • vd m.

  @koestal, mee eens.
  Er bestaat ook nog zoiets als een overall!!!

 • boertje1971

  en vieze handen was je gewoon

 • daan1908

  Moet nog veel leren .

 • xw

  Stront is ook heel smerig, niks gezond aan. En bovendien daar hebben we ook veel te veel van.
  En die jongen heeft in ieder geval al geleerd, dat je met stronthanden in onze meritocratie (wat Nederland in werkelijkheid wel is) niet zo ver komt en waar je nergens mee hoeft aan te komen
  Rijksambtenaar worden gaat voor de meesten, alleen qua integriteit en mentaliteit al, niet lukken.
  En nu niet allemaal gaan schreeuwen aub. De ambtelijke wereld kennen de meesten alleen van buitenaf. Die zit anders in mekaar dan het beeld dat U er van heeft.

 • Bennie Stevelink

  @xw, dat is een zeer ambtelijke reactie. Taalgebruik waarbij je je zo hoog mogelijke en op zo'n groot mogelijke afstand plaatst van de burger zonder werkelijk wat te zeggen. Kortom: op en top ambtenaar!

 • xw

  Hallo Bennie, aan jouw reactie te zien zeg ik toch wel wat.
  Ik lees hierboven enkele reakties die naar mijn mening nergens op slaan en dan kan ik het weer niet laten he. Ik kan dat beter niet doen. De wereld verbeteren gaat ook mij niet lukken, sorry. Wellicht ten overvloede: ik heb inderdaad veel respect en waardering voor alles wat in overheidsdienst is t.b.v. van ons welbevinden.

 • info36

  xw, dat wordt betaald door hard werkende boeren.

 • xw

  ha, ha Bennie, kijk naar 21.05. Dat bedoel ik

 • deB.


  Stop er maar gelijk mee mannetje! Wat een taal voor een boerenkneuter

Laad alle reacties (7)

Of registreer je om te kunnen reageren.