Akkerbouw

Foto & video

Opbouw mechanisatiebeurs ATH in volle gang

Op het Walibi-terrein in Biddinghuizen wordt de laatste hand gelegd aan de voorbereidingen van de beurs Agro Techniek Holland (ATH). Zo’n 500 merken zijn via 250 deelnemende bedrijven vertegenwoordigd.

Nieuw voor deze editie is onder andere dat er aardappelen worden gerooid. Ook is er de uitreiking van 'de beste boerenkoe', de afsluiting van 'het jaar van het kalf' en er worden live koeien gemolken.

Op 10 september is ook het TREKKER Festival. Bent u erbij?

Foto

 • Agco-importeur Mechan Group heeft dit jaar een bescheiden stand. Van Valtra, MF en Fendt is wel wat te zien, maar net als verschillende andere bedrijven gaat de Mechan Group bewust niet al te groot uitpakken.<br /><em>Foto's: Koos Groenewold</em>

  Agco-importeur Mechan Group heeft dit jaar een bescheiden stand. Van Valtra, MF en Fendt is wel wat te zien, maar net als verschillende andere bedrijven gaat de Mechan Group bewust niet al te groot uitpakken.
  Foto's: Koos Groenewold

 • Fendt is ook hier te zien in de nieuwe kleur groen. Net iets dieper groen dan we tot nu toe bij Fendt gewend waren.

  Fendt is ook hier te zien in de nieuwe kleur groen. Net iets dieper groen dan we tot nu toe bij Fendt gewend waren.

 • Nul procent rente staat er nog in correct Frans op de voorruit van een grote Deutz-Fahr-trekker. Waarschijnlijk eerder op de Belgische beurs in Libramont gestaan? Deutz-Fahr is in marktaandeel een van de kleinere spelers in de markt, maar pakt in Biddinghuizen uit met een relatief grote stand.

  Nul procent rente staat er nog in correct Frans op de voorruit van een grote Deutz-Fahr-trekker. Waarschijnlijk eerder op de Belgische beurs in Libramont gestaan? Deutz-Fahr is in marktaandeel een van de kleinere spelers in de markt, maar pakt in Biddinghuizen uit met een relatief grote stand.

 • Nog bescheidener in marktaandeel is Kubota, maar de stand is een van de grootste van de beurs. Een paviljoen met twee verdiepingen, een breed assortiment aan trekkers en ook diverse Kverneland-werktuigen in Kubota-kleuren. Het is duidelijk dat het de Japanners menens is in Europa een plaats in de markt te veroveren.

  Nog bescheidener in marktaandeel is Kubota, maar de stand is een van de grootste van de beurs. Een paviljoen met twee verdiepingen, een breed assortiment aan trekkers en ook diverse Kverneland-werktuigen in Kubota-kleuren. Het is duidelijk dat het de Japanners menens is in Europa een plaats in de markt te veroveren.

 • Een 'mystery'-trekker bij Zetor op de stand. Heel groot is het mysterie niet meer, want het gaat om het door Pininfarina ontworpen design dat ook op de Agritechnica te zien was. Importeur Zetrac toont ook de Koreaanse Branson trekkers.

  Een 'mystery'-trekker bij Zetor op de stand. Heel groot is het mysterie niet meer, want het gaat om het door Pininfarina ontworpen design dat ook op de Agritechnica te zien was. Importeur Zetrac toont ook de Koreaanse Branson trekkers.

 • Afgelopen maandag nog volop werk aan de winkel bij de stand van New Holland die met een behoorlijk aantal trekkers en machines uitpakt.

  Afgelopen maandag nog volop werk aan de winkel bij de stand van New Holland die met een behoorlijk aantal trekkers en machines uitpakt.

 • Hoewel het de hele week stralend mooi zomerweer wordt, was het maandochtend nog regenachtig. Op het buitenterrein waar trekkers en machines wachten tot ze naar de stand kunnen, toont het dan wat modderig. Twee weken geleden was er op hetzelfde terrein nog het Lowlands-festival.

  Hoewel het de hele week stralend mooi zomerweer wordt, was het maandochtend nog regenachtig. Op het buitenterrein waar trekkers en machines wachten tot ze naar de stand kunnen, toont het dan wat modderig. Twee weken geleden was er op hetzelfde terrein nog het Lowlands-festival.

 • ATH is een buitenbeurs, maar er zijn ook standhouders die geen grote machines tonen. Die standhouders kiezen dan vaak voor een stand in de grote beurshal. Bij de beurshal vindt op donderdag 8 september ook het <a href="http://www.landbouwagenda.nl/action/event/15108/Melkvee-debat-tijdens-AgroTechniek-Holland">melkveedebat</a> plaats met prominenten uit de sector.

  ATH is een buitenbeurs, maar er zijn ook standhouders die geen grote machines tonen. Die standhouders kiezen dan vaak voor een stand in de grote beurshal. Bij de beurshal vindt op donderdag 8 september ook het melkveedebat plaats met prominenten uit de sector.

 • In Nederland nog maar weinig bekend, maar elders in de wereld een behoorlijke speler, is Horsch. Voor het eerst op de beurs door Zonna vertegenwoordigd, met een breed pakket aan werktuigen voor zaaien en grondbewerking, maar ook spuitmachines.

  In Nederland nog maar weinig bekend, maar elders in de wereld een behoorlijke speler, is Horsch. Voor het eerst op de beurs door Zonna vertegenwoordigd, met een breed pakket aan werktuigen voor zaaien en grondbewerking, maar ook spuitmachines.

 • De aardappelsector ontbreekt op de ATH. Die hebben pas de aardappeldemodag in Westmaas achter de rug en volgende week PotatoEurope in Frankrijk. Cuelenaere Agricultural Equipment uit Biddinghuizen speelt daarentegen een thuiswedstrijd met een Spinnekop-inschuurlijn.

  De aardappelsector ontbreekt op de ATH. Die hebben pas de aardappeldemodag in Westmaas achter de rug en volgende week PotatoEurope in Frankrijk. Cuelenaere Agricultural Equipment uit Biddinghuizen speelt daarentegen een thuiswedstrijd met een Spinnekop-inschuurlijn.

 • Ook een thuiswedstrijd voor het pas opgerichte mechanisatiebedrijf van Bart van Engelen in Biddinghuizen. Bartagromechanisatie is sinds kort ook vertegenwoordiger in Flevoland voor Breston-inschuurlijnen.

  Ook een thuiswedstrijd voor het pas opgerichte mechanisatiebedrijf van Bart van Engelen in Biddinghuizen. Bartagromechanisatie is sinds kort ook vertegenwoordiger in Flevoland voor Breston-inschuurlijnen.

 • ATH is niet de beurs waar fabrikanten het grote wereldnieuws bekendmaken, maar allicht laat iedereen graag zijn nieuwste producten zien. Frontbumpers voor trekkers met een fronthef krijgen steeds meer aandacht en daar proberen ook steeds meer bedrijven een graantje van mee te pikken. Buts Meulepas toont onder de naam Goudland zijn versie van een trekkerbumper.

  ATH is niet de beurs waar fabrikanten het grote wereldnieuws bekendmaken, maar allicht laat iedereen graag zijn nieuwste producten zien. Frontbumpers voor trekkers met een fronthef krijgen steeds meer aandacht en daar proberen ook steeds meer bedrijven een graantje van mee te pikken. Buts Meulepas toont onder de naam Goudland zijn versie van een trekkerbumper.

 • Ook de Oude Trekker en Motorenvereniging is van de partij. Arie Degenkamp uit Breukelen onderweg met een Fordson N van kort voor de Tweede Wereldoorlog. Op zaterdag is er op het ATH-terrein ook het <a href="http://www.trekkerfestival.nl/?cmpid=ILC|Event|C3_contentmarketing|in-article|in-article|trekkerfestival">Trekkerfestival</a> dat is georganiseerd door <a href="http://www.trekkermagazine.nl/">TREKKER</a>.

  Ook de Oude Trekker en Motorenvereniging is van de partij. Arie Degenkamp uit Breukelen onderweg met een Fordson N van kort voor de Tweede Wereldoorlog. Op zaterdag is er op het ATH-terrein ook het Trekkerfestival dat is georganiseerd door TREKKER.

 • Beursmanager Willem Bierema is tevreden over het verloop van de voorbereidingen. Iets meer standhouders, gemiddeld iets kleinere stands, maar ook nieuwkomers op de beurs. En hoewel de aardappelmechanisatie op de beurs ontbreekt, worden er wel aardappelen (en bieten) gerooid en op vrachtwagens geladen. Precisielandbouw krijgt in een smartfarmingpaviljoen een belangrijke plaats op de beurs.<br /><br />De beurs is van 7 t/m 10 september van 10.00 tot 17.00 uur, en op vrijdag tot 20.00 uur.

  Beursmanager Willem Bierema is tevreden over het verloop van de voorbereidingen. Iets meer standhouders, gemiddeld iets kleinere stands, maar ook nieuwkomers op de beurs. En hoewel de aardappelmechanisatie op de beurs ontbreekt, worden er wel aardappelen (en bieten) gerooid en op vrachtwagens geladen. Precisielandbouw krijgt in een smartfarmingpaviljoen een belangrijke plaats op de beurs.

  De beurs is van 7 t/m 10 september van 10.00 tot 17.00 uur, en op vrijdag tot 20.00 uur.

Of registreer je om te kunnen reageren.