Akkerbouw

Foto & video 7076 x bekeken 1 reactielaatste update:29 jul 2016

Oogst vroege wintertarwe begonnen

In veel gebieden in Nederland zijn de eerste vroege percelen wintertarwe geoogst.

De vochtpercentages waren van onder de 16 tot boven de 17 % .Voor een groot deel is de wintertarwe nog niet rijp genoeg om te oogsten en ziet zelfs nog groen.

Naar verwachting gaat de regen de komende dagen voor stagnatie zorgen en komt de tarweoogst op veel plaatsen weer stil te liggen.

Foto

 • Loonbedrijf Wieringa uit Espel heeft afgelopen dinsdag vier combines aan het draaien twee adressen bij Creil en twee bij Espel Dit perceel van 4,2 ha is bij Mts Jan en Bart Meuleman uit Creil. <br /><em>Foto's: Sytze Bakker</em>

  Loonbedrijf Wieringa uit Espel heeft afgelopen dinsdag vier combines aan het draaien twee adressen bij Creil en twee bij Espel Dit perceel van 4,2 ha is bij Mts Jan en Bart Meuleman uit Creil.
  Foto's: Sytze Bakker

 • Hier is Piet Wieringa bezig met een Claas Lexion 420. Het combinen van dit perceel Henrik gaat voorspoedig, al is het stro nog niet helemaal verweerd, aldus Wieringa.

  Hier is Piet Wieringa bezig met een Claas Lexion 420. Het combinen van dit perceel Henrik gaat voorspoedig, al is het stro nog niet helemaal verweerd, aldus Wieringa.

 • Jan Meuleman had eigenlijk nog een dag willen wachten. Het vochtpercentage lag in de middag nog op 16.8, maar door de weerberichten is toch besloten om te beginnen op de avond.

  Jan Meuleman had eigenlijk nog een dag willen wachten. Het vochtpercentage lag in de middag nog op 16.8, maar door de weerberichten is toch besloten om te beginnen op de avond.

 • De aren hangen zoals het hoort naar beneden, maar er zitten ook wat doodrijpe aren tussen. Verder is het een mooi gezond perceel.

  De aren hangen zoals het hoort naar beneden, maar er zitten ook wat doodrijpe aren tussen. Verder is het een mooi gezond perceel.

 • De korrels zijn voor het merendeel mooi gevuld en hard rijp.

  De korrels zijn voor het merendeel mooi gevuld en hard rijp.

 • Het stro wordt later geperst voor de bollenteelt, die hier als volgende teelt wordt geplant in het najaar. Met een afslibbaarheid van 15% worden bollen hier in open grond geplant en met stro bedekt tegen verslemping.

  Het stro wordt later geperst voor de bollenteelt, die hier als volgende teelt wordt geplant in het najaar. Met een afslibbaarheid van 15% worden bollen hier in open grond geplant en met stro bedekt tegen verslemping.

 • Met twee kippers wordt het graan naar een tussenopslag van Profyto DSD in Creil gebracht. Dit is een afstand die vrij gemakkelijk is te overbruggen.

  Met twee kippers wordt het graan naar een tussenopslag van Profyto DSD in Creil gebracht. Dit is een afstand die vrij gemakkelijk is te overbruggen.

 • In een eerder stadium is er gespoten met Roundup om de egale afrijping te bevorderen en aardappelopslag aan te pakken.

  In een eerder stadium is er gespoten met Roundup om de egale afrijping te bevorderen en aardappelopslag aan te pakken.

 • Het combinen gaat vlot en de 4,2 ha zou met deze combine met een maaibord van 5.40 meter op tijd klaar zijn en we zien zelfs nog een laag zonnetje verschijnen.

  Het combinen gaat vlot en de 4,2 ha zou met deze combine met een maaibord van 5.40 meter op tijd klaar zijn en we zien zelfs nog een laag zonnetje verschijnen.

 • Piet Wieringa krijgt nog hulp van Henk Strijker van loonbedrijf Wieringa, die op een ander perceel in de buurt bezig was en dat af heeft.

  Piet Wieringa krijgt nog hulp van Henk Strijker van loonbedrijf Wieringa, die op een ander perceel in de buurt bezig was en dat af heeft.

 • Met z'n tweeën geeft het toch een mooi beeld en is het perceel nu eerder klaar.

  Met z'n tweeën geeft het toch een mooi beeld en is het perceel nu eerder klaar.

 • Deze vracht kon die avond nog gewogen worden bij VECO in Creil. De laatste tarwe van het perceel paste nog op twee kippers en zou de volgende dag nog gelost worden.

  Deze vracht kon die avond nog gewogen worden bij VECO in Creil. De laatste tarwe van het perceel paste nog op twee kippers en zou de volgende dag nog gelost worden.

 • Hier zien we de tijdelijke opslag bij Profyto DSD in het dorp Creil, waar het in een later stadium wordt verladen voor bestemming Nagele, voor opslag in de Pool. Hier wordt van iedere vracht een monster genomen voor vocht, gewicht en kwaliteit.

  Hier zien we de tijdelijke opslag bij Profyto DSD in het dorp Creil, waar het in een later stadium wordt verladen voor bestemming Nagele, voor opslag in de Pool. Hier wordt van iedere vracht een monster genomen voor vocht, gewicht en kwaliteit.

 • Met een shovel wordt het graan nog wat opgedrukt om ruimte te besparen. Uiteindelijk is het vochtpercentage op 15.5% gekomen met een opbrengst van 10,5 ton.

  Met een shovel wordt het graan nog wat opgedrukt om ruimte te besparen. Uiteindelijk is het vochtpercentage op 15.5% gekomen met een opbrengst van 10,5 ton.

Eén reactie

 • ........

  nog ff de juiste foto's erbij

Of registreer je om te kunnen reageren.