Akkerbouw

Foto & video 7 reactieslaatste update:26 sep 2016

De opvolger: ‘Meer dan 100 hectare, dat wordt me te bewerkelijk’

Opvolger Koen Lampert (22) is uitzendkracht en helpt thuis met alle werkzaamheden, behalve spuiten.

Ook Koens twee broers springen bij.

Als ik het bedrijf overneem verander ik ...

“Ik ben gebonden aan de grondsoort. We zitten hier op vrij zware, kalkarme klei. Dat maakt de gewaskeuze beperkt, ik kan niet beginnen met witlof of zo. Dus wil ik het bedrijf voortzetten zoals het nu gaat, alleen zou ik wel wat willen groeien om het rendabel te houden. Hoeveel je aankunt, hangt ook af van de machines en die worden steeds groter. Meer dan 100 hectare hoeft voor mij niet. Anders wordt het wel heel bewerkelijk, want de percelen hier zijn vrij klein en samenvoegen kan vaak niet.”

Over vijf jaar ...

“Dan zit ik in de maatschap, maar ik werk ook buiten de deur. Het bedrijf is nu nog niet groot genoeg voor twee inkomens, bovendien is bij een ander werken leerzaam.”

Dit artikel is te lezen in Boerderij 44 van 27 juli 2016 en is onderdeel van de rubriek De opvolger. Ook meedoen? Mail je naam, leeftijd, soort bedrijf en telefoonnummer naar margreet.welink@reedbusiness.nl.

De opvolger: ‘Meer dan 100 hectare, dat wordt me te bewerkelijk’

Ook interesse in het opvolgen van een agrarisch bedrijf? Misschien is dit iets voor jou!

Laatste reacties

 • an.vandendool@kliksafe.nl

  t

 • agro1

  als die jongeman de boel een beetje intelligent organiseert en wat traditionele ballast overboord zet is 100+ ha toch geen probleem??? denk buiten de met witlof gebaande paden!!!!

 • info36

  Grond kost ook niet zoveel en het rendement is gigantisch agro1

 • Peltjes

  Feed the world and starve.

 • 9439te

  mooi verhaal en geen grootheidswaanzin, top!

 • new kids

  Zo is't, verstandige praat.

 • koestal

  Doe maar rustig aan ,dan heb je ook nog een priveleven !

Laad alle reacties (3)

Of registreer je om te kunnen reageren.