Akkerbouw

Foto & video laatste update:8 okt 2016

Opvolger: ‘We zijn hier met een soort elftal bezig’

Opvolger Paul Jansen (23) in Ossendrecht (Noord-Brabant) heeft vorig jaar mbo-werktuigbouwkunde niveau 4 afgerond. Pauls volgende stap is toetreden tot de maatschap van zijn vader, moeder en oom.

Paul vindt het hele bonenseizoen leuk. "Je bent met een soort elftal bezig, iedereen doet zijn best. Je bent allemaal vroeg weg en laat thuis, en dat de hele zomer lang."

Als ik het bedrijf overneem, verander ik ...

“Een paar jaar geleden hebben we met de bonenteelt al flink uitgebreid. Daar hebben we voorlopig onze handen wel vol aan. Voor de rest blijven we ­gewoon doorwerken zoals we nu doen en dan zien we wel wat de toekomst ons brengt.”

Beweeg over de iconen voor meer informatie.

Over 5 jaar ...

"Zit ik samen met mijn broer in de maatschap. Ik hoop dat het traject waar we aan begonnen zijn met de sperziebonen dan nog steeds goed loopt. Of ik zelf boontjes lust? Zeker weten! Ik vind het de lekkerste groente die er is."

Dit artikel is te lezen in Boerderij 38 van 14 juni 2016 en is onderdeel van de rubriek De opvolger. Ook meedoen? Mail je naam, leeftijd, soort bedrijf en telefoonnummer naar margreet.welink@reedbusiness.nl.

Opvolger: ‘We zijn hier met een soort elftal bezig’

Ook interesse in het opvolgen van een agrarisch bedrijf? Misschien is dit iets voor jou!

Of registreer je om te kunnen reageren.