Akkerbouw

Foto & video 4 reactieslaatste update:22 jun 2016

Twee delen mest, één deel water

De Duospray is wellicht een antwoord op het dreigende verbod op de sleepvoetmachines. Hierbij heeft de mesttank twee compartimenten om direct water te sproeien op de uitgereden mest. Zo wordt gras schoongespoeld en vervluchtiging voorkomen.

Tijdens de mestdemo 'Bemesten is Vakwerk' in Vreeland (Utrecht) dinsdag 14 juni was nauwelijks nasproeien nodig, vanwege de buien. Sjon de Leeuw van PPP Agro Advies vertelt over alternatieven voor de al 20 jaar gebruikte sleepvoettechniek. In de zomer is het verdunnen van mest met water volgens De Leeuw altijd nuttig voor een betere stikstofbenutting en grasgroei.

Laatste reacties

 • t.j.hijkoop1

  Eerst sleepvoet propageren dan weer duospray zwabber beleid van PPP

 • j.van.zuijlen

  Kennelijk weet de schrijver van dit artikel niet dat de machine SLEEPVOET heet en geen SPEELVOET. Is dat tekenend voor de kwaliteit van boerderij? mijn spellingscontrole kent het woord niet eens.

 • agpros

  @ j.van.zuijlen. Ook in (regionale) kranten worden artikelen geschreven door redacteuren die laten blijken er de ballen verstand van te hebben. Reageren heeft eigenlijk geen zin want zo'n gebrek aan kennis wordt nooit erkend.

 • Beheerder.Boerderij
  Redactie

  Inderdaad waren twee letters per abuis omgewisseld. De tekst is aangepast.

Of registreer je om te kunnen reageren.