Akkerbouw

Foto & video

Digestaat uitrijden met sleepslang op 30 hectare maisland

In de NOP is het nog steeds afwachten met het zaaien van de laatste bieten en uien, om nog maar niet te spreken over de vele poters die die grond nog in moeten. Het lijkt eindelijk goed weer te worden, zodat het verdere voorjaarswerk zal losbarsten. Melkveehouder Van der Steege laat al digestaat uitrijden op zijn maisland en hoopt tegen het weekend te kunnen gaan zaaien.

Foto

 • Melkveebedrijf Henk van der Steege uit Marknesse laat op 2 grote percelen bouwland van totaal 30 hectare digestaat uitrijden door Aarnink en Ooms van <a href="http://www.aarninkenooms.nl/flevomest/" target="_blank">Flevomest</a> uit Marknesse. Vorig jaar stond er als voorvrucht onder andere aardappelen.<br /><em>Foto's: Sytze Bakker </em>

  Melkveebedrijf Henk van der Steege uit Marknesse laat op 2 grote percelen bouwland van totaal 30 hectare digestaat uitrijden door Aarnink en Ooms van Flevomest uit Marknesse. Vorig jaar stond er als voorvrucht onder andere aardappelen.
  Foto's: Sytze Bakker

 • Op het erf staat de pompinstallatie opgesteld die bedient word door Leo Timmermans van Flevomest. De grote blauwe container kan 2 vrachten opvangen zodat er genoeg buffer is om door te kunnen werken.

  Op het erf staat de pompinstallatie opgesteld die bedient word door Leo Timmermans van Flevomest. De grote blauwe container kan 2 vrachten opvangen zodat er genoeg buffer is om door te kunnen werken.

 • In totaal kan Flevomest een afstand overbruggen van meer dan 1 kilometer, maar gezien de lengte van dit perceel wordt hier eerst de voorste helft bemest, om zo de slang die moet worden voortgetrokken niet te lang laten meeslepen en niet overbelast raakt.

  In totaal kan Flevomest een afstand overbruggen van meer dan 1 kilometer, maar gezien de lengte van dit perceel wordt hier eerst de voorste helft bemest, om zo de slang die moet worden voortgetrokken niet te lang laten meeslepen en niet overbelast raakt.

 • Er word 45 kubieke meter digistaat geïnjecteerd met deze bemester van 12 meter breed en gezien de hoeveelheid komt de digistaat er toch redelijk goed in de grond.

  Er word 45 kubieke meter digistaat geïnjecteerd met deze bemester van 12 meter breed en gezien de hoeveelheid komt de digistaat er toch redelijk goed in de grond.

 • Bert Nap van Flevomest is chauffeur op de New Holland en is de man die de pompinstallatie aanzet en stopt bij het draaien voor de volgende werkgang, wat overigens in goed overleg gaat met de pompmachinist.

  Bert Nap van Flevomest is chauffeur op de New Holland en is de man die de pompinstallatie aanzet en stopt bij het draaien voor de volgende werkgang, wat overigens in goed overleg gaat met de pompmachinist.

 • De bedoeling is om de mais tegen het weekend te gaan zaaien op dit perceel, maar ook op de thuislocatie van 12 hectare waar Flevomest ook bezig is.

  De bedoeling is om de mais tegen het weekend te gaan zaaien op dit perceel, maar ook op de thuislocatie van 12 hectare waar Flevomest ook bezig is.

 • De digestaat komt uit de eigen vergister van het melkbedrijf van der Steege. (archieffoto) en kan uitstekend voor de mais worden toegediend.

  De digestaat komt uit de eigen vergister van het melkbedrijf van der Steege. (archieffoto) en kan uitstekend voor de mais worden toegediend.

Of registreer je om te kunnen reageren.