Akkerbouw

Foto & video

Te koop: bewaring van 3.000 ton in Steenbergen

In het Brabantse Steenbergen staan de bewaarschuren van een voormalig akkerbouwbedrijf te koop. Het biedt vooral mogelijkheden voor akkerbouwers uit de regio.

Foto

 • Het bedrijf ligt in het buitengebied van het dorp Steenbergen. Het is een open, agrarisch gebied met voornamelijk akkerbouw. De dichtstbijzijnde buren zitten op circa 600 meter afstand. Het bedrijf ligt op ongeveer 2,5 kilometer afstand van het centrum van Steenbergen. De grotere kernen Bergen op zoom en Roosendaal liggen beide op ongeveer op 10 kilometer afstand. <em>Foto's: Rene Stevens</em>

  Het bedrijf ligt in het buitengebied van het dorp Steenbergen. Het is een open, agrarisch gebied met voornamelijk akkerbouw. De dichtstbijzijnde buren zitten op circa 600 meter afstand. Het bedrijf ligt op ongeveer 2,5 kilometer afstand van het centrum van Steenbergen. De grotere kernen Bergen op zoom en Roosendaal liggen beide op ongeveer op 10 kilometer afstand. Foto's: Rene Stevens

 • Op het erf staan 3 bewaarschuren die tegen elkaar zijn gebouwd. Voor de gebouwen is een groot verhard erf van circa 1.000 vierkante meter, ontsloten via 2 bedrijfsopritten.

  Op het erf staan 3 bewaarschuren die tegen elkaar zijn gebouwd. Voor de gebouwen is een groot verhard erf van circa 1.000 vierkante meter, ontsloten via 2 bedrijfsopritten.

 • Het oudste koelhuis is gebouwd in 1974 en meet 576 vierkante meter. In deze loods zitten 15 cellen met elk een capaciteit van 68 ton. Ook kan de middenvloer worden benut. In totaal kan hier 1.380 ton aardappelen bewaard worden.

  Het oudste koelhuis is gebouwd in 1974 en meet 576 vierkante meter. In deze loods zitten 15 cellen met elk een capaciteit van 68 ton. Ook kan de middenvloer worden benut. In totaal kan hier 1.380 ton aardappelen bewaard worden.

 • Het tweede koelhuis is gebouwd in 1984 en meet 450 vierkante meter. De ruimte is te gebruiken voor kistenbewaring of los gestorte producten. In totaal is er plaats voor 675 kisten of 800 ton. De ruimte is voorzien van mechanische koeling en luchtinlaat via een houten roostervloer.

  Het tweede koelhuis is gebouwd in 1984 en meet 450 vierkante meter. De ruimte is te gebruiken voor kistenbewaring of los gestorte producten. In totaal is er plaats voor 675 kisten of 800 ton. De ruimte is voorzien van mechanische koeling en luchtinlaat via een houten roostervloer.

 • De derde opslagruimte van 960 vierkante meter is gebouwd in 1994 en biedt plaats aan 860 ton aardappelen. Er zijn twee droogwanden met elk 3 ventilatoren.

  De derde opslagruimte van 960 vierkante meter is gebouwd in 1994 en biedt plaats aan 860 ton aardappelen. Er zijn twee droogwanden met elk 3 ventilatoren.

 • Naast opslag is er een ruimte voor verwerking die via een zes meter brede en vijf meter hoge deur te bereiken is. Verder is er een professionele werkplaats met gevlinderde vloer, werkbank en luchtleidingen.

  Naast opslag is er een ruimte voor verwerking die via een zes meter brede en vijf meter hoge deur te bereiken is. Verder is er een professionele werkplaats met gevlinderde vloer, werkbank en luchtleidingen.

 • Tegen de achterzijde van de opslaghallen is een werktuigenloods gemaakt. Daarin staan nog veel machines ter overname. Ook in andere ruimte staan nog machines en verwerkingsapparatuur; overname hiervan gaat in overleg met de eigenaar.

  Tegen de achterzijde van de opslaghallen is een werktuigenloods gemaakt. Daarin staan nog veel machines ter overname. Ook in andere ruimte staan nog machines en verwerkingsapparatuur; overname hiervan gaat in overleg met de eigenaar.

 • De apparatuur voor de koeling is in goede staat.

  De apparatuur voor de koeling is in goede staat.

 • Ook zijn er nog 8 heaters aanwezig voor verwarming.

  Ook zijn er nog 8 heaters aanwezig voor verwarming.

 • De woning van 455 kuub is in 1997 gerenoveerd en voorzien van kunststof kozijnen. De woning heeft 3 slaapkamers, een kantoor in huis en een aparte geïsoleerde garage van 96 vierkante meter. Die is ook bruikbaar als kantoorruimte.

  De woning van 455 kuub is in 1997 gerenoveerd en voorzien van kunststof kozijnen. De woning heeft 3 slaapkamers, een kantoor in huis en een aparte geïsoleerde garage van 96 vierkante meter. Die is ook bruikbaar als kantoorruimte.

 • De achterzijde van de woning met links de ruimte die nu in gebruik zijn als garage en als bijkeuken.

  De achterzijde van de woning met links de ruimte die nu in gebruik zijn als garage en als bijkeuken.

 • De richtprijs is €1,4 miljoen voor bedrijfsgebouwen en woning op totaal 2.52.00 hectare grond. De makelaar is Klijsen Makelaars en Taxateurs, Oosterhout (Noord-Brabant).

  De richtprijs is €1,4 miljoen voor bedrijfsgebouwen en woning op totaal 2.52.00 hectare grond. De makelaar is Klijsen Makelaars en Taxateurs, Oosterhout (Noord-Brabant).

Rene Stevens

Of registreer je om te kunnen reageren.