<em>Foto: Koos Groenewold</em> AkkerbouwFoto

‘Ik wil alles weten tot op perceelsniveau’

Opvolger Jacobine van der Knijff (23) en haar broertje Joost denken na over de toekomst, en wat het familiebedrijf ten goede zou komen.

Iedereen is overal inzetbaar. Er is ondersteuning van twee medewerkers, een vaste man bedient de biogasinstallatie. Werk in de akkerbouw gebeurt met eigen machines.

Als ik het bedrijf overneem verander ik …

“Mijn broertje Joost heeft ook interesse om in het bedrijf te komen. Wij willen meer toekomstgericht bezig zijn. Voor meer overzicht moet er bijvoorbeeld meer gedigitaliseerd worden. Nu constateren we te vaak dat we iets toch niet helemaal op perceelsniveau weten. Door gegevens digitaal beschikbaar te hebben, kun je zelf snel overzichten samenstellen en waar nodig op tijd bijsturen.”

Over vijf jaar …

“Dat is wel ver vooruit, dus ik weet het niet precies. Groeien? Ja, als de mogelijkheid zich voordoet. Maar of dat verstandig is, is nu lastig te zeggen. Mijn broertje hoopt dan klaar te zijn op de CAH in Dronten. Het streven is dat hij, ik en mijn vriend het bedrijf dan verder hebben ontwikkeld en geoptimaliseerd.”

Beweeg over de iconen voor meer informatie.




Dit artikel is te lezen in Boerderij 23 van 1 maart 2016 en is onderdeel van de rubriek De opvolger. Ook meedoen? Mail je naam, leeftijd, soort bedrijf en telefoonnummer naar margreet.welink@reedbusiness.nl.

Dit artikel is onderdeel van de rubriek De opvolger. Ook meedoen? Mail je naam, leeftijd, soort bedrijf en telefoonnummer naar margreet.welink@misset.com.

Beheer
WP Admin