Akkerbouw

Foto & video 9 reactieslaatste update:26 sep 2016

'Ik wil alles weten tot op perceelsniveau'

Opvolger Jacobine van der Knijff (23) en haar broertje Joost denken na over de toekomst, en wat het familiebedrijf ten goede zou komen.

Iedereen is overal inzetbaar. Er is ondersteuning van twee medewerkers, een vaste man bedient de biogasinstallatie. Werk in de akkerbouw gebeurt met eigen machines.

Als ik het bedrijf overneem verander ik ...

"Mijn broertje Joost heeft ook interesse om in het bedrijf te komen. Wij willen meer toekomstgericht bezig zijn. Voor meer overzicht moet er bijvoorbeeld meer gedigitaliseerd worden. Nu constateren we te vaak dat we iets toch niet helemaal op perceelsniveau weten. Door gegevens digitaal beschikbaar te hebben, kun je zelf snel overzichten samenstellen en waar nodig op tijd bijsturen."

Over vijf jaar ...

"Dat is wel ver vooruit, dus ik weet het niet precies. Groeien? Ja, als de mogelijkheid zich voordoet. Maar of dat verstandig is, is nu lastig te zeggen. Mijn broertje hoopt dan klaar te zijn op de CAH in Dronten. Het streven is dat hij, ik en mijn vriend het bedrijf dan verder hebben ontwikkeld en geoptimaliseerd."

Beweeg over de iconen voor meer informatie.

Dit artikel is te lezen in Boerderij 23 van 1 maart 2016 en is onderdeel van de rubriek De opvolger. Ook meedoen? Mail je naam, leeftijd, soort bedrijf en telefoonnummer naar margreet.welink@reedbusiness.nl.

Laatste reacties

 • Bennie Stevelink

  Wat voor soort bedrijf hebben ze, en hoe groot?

 • el

  Tap on the red dot Bennie!

 • Koen123

  Een bedrijf en een vader om trots op te zijn , zeker in een land als Nederland lijkt dit een pad wat eigenlijk niet te begaan is om zo een bedrijf te beginnen en te runnen,leuk verhaal succes met jullie bedrijf.

 • boertje1971

  @bennie stevelink even op de muis icoontjes op de foto gaan staan
  en je bent overal van op hoogte in ieder geval 400! ha weet je dat vast.....

 • farmer135

  Met 400 ha kom je toch in een gespreid bedje zoals dat heet.

 • farmerbn

  Als het eigendomsland is hebben ze veel schuld en als ze het (duur) huren geen winst. Veel succes met het mooie bedrijf. Slim van die molens.

 • xw

  ach farmerbn, niets is wat het lijkt. Ze zijn er in ieder geval lekker mee bezig. succes en veel geluk hoor.

 • Hr19

  Je kunt wel 400 hectare hebben, maar je hebt er een hoop werk mee, en aan t"eind neem je niets meer mee als een boer die 50 hectare heeft. Dat je de kost kunt verdienen, daar doen we het voor.

Laad alle reacties (5)

Of registreer je om te kunnen reageren.