Akkerbouw

Foto & video 1 reactielaatste update:26 sep 2016

De opvolger: ‘Meer automatiseren en gebruik van drones’

Opvolger Jeroen Maerman (24) zit doordeweeks op kamers in Leeuwarden, waar hij zijn studie tuin- en akkerbouw volgt. In de weekenden helpt Jeroen mee op het akkerbouwbedrijf van zijn ouders en broer.

Jeroens moeder doet de administratie, zijn broers zijn vooral teelttechnisch bezig, zijn vader is bij alles ondersteunend. Jeroen werkt in de weekenden en vakanties mee en is dan overal inzetbaar.

Als ik ook in het bedrijf kom, verander ik ...

“We willen doorgaan op de ingeslagen weg. Sinds twee jaar telen we miniknollen om voor pootgoed in ons eigen uitgangsmateriaal te kunnen voorzien. Zo willen we meer een gesloten bedrijf zijn.”

Over vijf jaar ...

"Zit ik ook in de vof. De afgelopen maanden hebben we al flink uitgebreid, wat omvang betreft kunnen we voorlopig vooruit. Wat we op termijn wel willen, is meer automatiseren. Een lezer voor het pootgoed, een zakkenonderhanger en over een paar jaar gebruiken we vast ook wel een drone in combinatie met gps. Op den duur is dat allemaal niet meer weg te denken."

Beweeg over de iconen voor meer informatie.

Dit artikel is onderdeel van de rubriek De Opvolger. Ook meedoen? Mail je naam, leeftijd, soort bedrijf en telefoonnummer naar margreet.welink@reedbusiness.nl.

Eén reactie

  • boer drenth

    Op den duur helemaal kierewiet van al die informatie. Ga gewoon aan het werk, let goed op je grond en kijk naar je gewassen, hoe ze reageren op bemesting en bespuitingen. Eerste vereiste ,zelf je grond kennen.

Of registreer je om te kunnen reageren.