Akkerbouw

Foto & video

Vlotte aanvoer aardappelen bij Avebe

Avebe heeft het druk met de verwerking van zetmeelaardappelen. Bij de fabriek in Ter Apelkanaal is eind jaren tachtig de Grote Opslag Ruimte gebouwd. Daar kan maximaal 12.000 ton aardappelen in.

Foto

 • Vanuit een vliegtuig is het enorme complex te zien dat Avebe heeft gebouwd in Ter Apelkanaal voor de aanvoer van zetmeelaardappelen.<br /><em>Foto's: Michel Velderman</em>

  Vanuit een vliegtuig is het enorme complex te zien dat Avebe heeft gebouwd in Ter Apelkanaal voor de aanvoer van zetmeelaardappelen.
  Foto's: Michel Velderman

 • Avebe heeft een heuvel laten aanleggen voor deze aardappelontvangst, door Avebe toepasselijk GOR (grote ontvangst ruimte) genoemd.

  Avebe heeft een heuvel laten aanleggen voor deze aardappelontvangst, door Avebe toepasselijk GOR (grote ontvangst ruimte) genoemd.

 • De foto’s zijn maandagochtend gemaakt. Er liggen weinig aardappelen omdat op zondag geen aardappelen worden aangevoerd. Op vrijdag ligt de trechter helemaal vol, zodat de fabriek in het weekeinde door kan draaien.

  De foto’s zijn maandagochtend gemaakt. Er liggen weinig aardappelen omdat op zondag geen aardappelen worden aangevoerd. Op vrijdag ligt de trechter helemaal vol, zodat de fabriek in het weekeinde door kan draaien.

 • Voor de aardappelen worden gelost, neemt Avebe een monster.

  Voor de aardappelen worden gelost, neemt Avebe een monster.

 • De trechter draait langzaam rond, zodat de vrachtwagens sleuf na sleuf kunnen vullen.

  De trechter draait langzaam rond, zodat de vrachtwagens sleuf na sleuf kunnen vullen.

 • Met water worden de aardappelen via de sleuven naar het midden van de trechter gespoeld, waarna ze met een transportband onder de grond de fabriek in gaan.

  Met water worden de aardappelen via de sleuven naar het midden van de trechter gespoeld, waarna ze met een transportband onder de grond de fabriek in gaan.

 • Iedere zes minuten lost een vrachtwagen zijn lading in de GOR.

  Iedere zes minuten lost een vrachtwagen zijn lading in de GOR.

 • Een betonnen rand voorkomt dat de vrachtwagen de trechter in rijdt.

  Een betonnen rand voorkomt dat de vrachtwagen de trechter in rijdt.

Of registreer je om te kunnen reageren.