Akkerbouw

Foto & video laatste update:2 okt 2015

Oogstvideo: Zaaien met groenbemester

Boerderij bezoekt boeren in aanloop naar het Oogstnummer.

Op de Nederlandse akkers vertellen ze over de belangrijke beslissingen, mooie gebeurtenissen of ingrijpende veranderingen van het afgelopen seizoen. Door het Gemeenschappelijk Landbouwbeleid (GLB) moest op het akkerbouwbedrijf van Maatschap de Jager op een andere manier worden gezaaid. Het zaaien is in één werkgang gebeurd. Om aan de vergroeningseisen te voldoen moest met groenbemesting gezaaid worden, met een mengsel van twee verschillende soorten zaad: gele mosterd met bladrammenas.

Bekijk ook de oogstvideo waarin Adriaan Boudeling, akkerbouwer in Swifterbant, ondanks de droogte toch nog van een gemiddelde oogst spreekt.

Of registreer je om te kunnen reageren.