Akkerbouw

Foto & video laatste update:12 aug 2015

Te koop: akkerbouw- en geitenbedrijf met alle grond aan huis

In Waddinxveen staan een akkerbouwbedrijf met 77 en een geitenbedrijf met 28 hectare te koop. Kopers kunnen direct instappen.

Foto

 • Twee broers in Waddinxveen (Z-H) verkopen - op korte afstand van elkaar - een akkerbouw- en een geiten- en paardenbedrijf. De reden is dat ze allebei geen opvolger hebben. Dit is een luchtfoto van het akkerbouwbedrijf dat precies tussen de dorpen Waddinxveen en Boskoop inligt. Voorzieningen als winkels, scholen en verenigingen zijn dichtbij. Dat geldt ook voor het dichtstbijzijnde treinstation. Steden als Gouda, Den Haag, Rotterdam en Utrecht zijn ook niet ver weg. Waddinxveen ligt erg centraal.

  Twee broers in Waddinxveen (Z-H) verkopen - op korte afstand van elkaar - een akkerbouw- en een geiten- en paardenbedrijf. De reden is dat ze allebei geen opvolger hebben. Dit is een luchtfoto van het akkerbouwbedrijf dat precies tussen de dorpen Waddinxveen en Boskoop inligt. Voorzieningen als winkels, scholen en verenigingen zijn dichtbij. Dat geldt ook voor het dichtstbijzijnde treinstation. Steden als Gouda, Den Haag, Rotterdam en Utrecht zijn ook niet ver weg. Waddinxveen ligt erg centraal.

  Foto: Eigen foto
 • Een overzicht van het akkerbouwbedrijf, gezien vanaf het kavelpad. Dit bedrijf wordt bij voorkeur samen met het geiten- en paardenbedrijf verkocht. Kopers moeten dan €13,26 miljoen voor in totaal 105 hectare grond en gebouwen neertellen. Maar een afzonderlijke verkoop is een optie. Het akkerbouwbedrijf - met 77 hectare - moet €9,56 miljoen kosten. Een flink prijskaartje. Maar het is ook een groot bedrijf met alle grond in één huiskavel. Het is bovendien goede grond.

  Een overzicht van het akkerbouwbedrijf, gezien vanaf het kavelpad. Dit bedrijf wordt bij voorkeur samen met het geiten- en paardenbedrijf verkocht. Kopers moeten dan €13,26 miljoen voor in totaal 105 hectare grond en gebouwen neertellen. Maar een afzonderlijke verkoop is een optie. Het akkerbouwbedrijf - met 77 hectare - moet €9,56 miljoen kosten. Een flink prijskaartje. Maar het is ook een groot bedrijf met alle grond in één huiskavel. Het is bovendien goede grond.

  Foto: Theo Brummelaar
 • Het akkerbouwbedrijf telt twee werktuigenbergingen uit 1980 en 2003 en twee bewaarloodsen uit 1978 en uit 2006 (zie foto). In totaal kan er 4.600 ton product opgeslagen worden.

  Het akkerbouwbedrijf telt twee werktuigenbergingen uit 1980 en 2003 en twee bewaarloodsen uit 1978 en uit 2006 (zie foto). In totaal kan er 4.600 ton product opgeslagen worden.

  Foto: Eigen foto
 • Dit is de bewaarloods uit 2006. De capaciteit is hier 3.400 ton.

  Dit is de bewaarloods uit 2006. De capaciteit is hier 3.400 ton.

  Foto: Theo Brummelaar
 • Alle grond ligt dus in één huiskavel achter het akkerbouwbedrijf. Dit 1,6 kilometer lange kavelpad splijt de 77 hectare precies in tweeën. Alle percelen zijn zo goed bereikbaar. Een aandachtspunt in deze regio is de grondhonger. Op korte termijn grond bijkopen kan lastig zijn.

  Alle grond ligt dus in één huiskavel achter het akkerbouwbedrijf. Dit 1,6 kilometer lange kavelpad splijt de 77 hectare precies in tweeën. Alle percelen zijn zo goed bereikbaar. Een aandachtspunt in deze regio is de grondhonger. Op korte termijn grond bijkopen kan lastig zijn.

  Foto: Theo Brummelaar
 • Een detail van het suikerbietenperceel. Het is goede akkerbouwgrond, bestaande uit drie soorten: grond met veenachtige klei, humusachtige kleigrond en zware en licht zavel. De afslibbaarheid van de grond varieert van 60 procent (voor) tot 23 procent (achter). De laatste vijf jaar zijn hier aardappelen, uien, suikerbieten, tarwe, haver, graszaad en spruiten geteeld. En dat gebeurde op alle drie de grondsoorten.

  Een detail van het suikerbietenperceel. Het is goede akkerbouwgrond, bestaande uit drie soorten: grond met veenachtige klei, humusachtige kleigrond en zware en licht zavel. De afslibbaarheid van de grond varieert van 60 procent (voor) tot 23 procent (achter). De laatste vijf jaar zijn hier aardappelen, uien, suikerbieten, tarwe, haver, graszaad en spruiten geteeld. En dat gebeurde op alle drie de grondsoorten.

  Foto: Theo Brummelaar
 • Het woonhuis op het akkerbouwbedrijf is ruim en stamt uit 1992. Er zijn onder meer vier slaapkamers, twee badkamers, terrassen en balkons.

  Het woonhuis op het akkerbouwbedrijf is ruim en stamt uit 1992. Er zijn onder meer vier slaapkamers, twee badkamers, terrassen en balkons.

  Foto: Theo Brummelaar
 • En er is ook een grote tuin.

  En er is ook een grote tuin.

  Foto: Eigen foto
 • Anderhalve kilometer verderop - aan de rand van Waddinxveen - bevindt zich het geiten- een paardenbedrijf met 28 hectare land (alles huiskavel). Pal achter een woonwijk. Maar dat heeft geen negatieve gevolgen voor de bedrijfsvoering. Dit is de fraai ogende woonboerderij uit 1910. Van binnen is die echter iets gedateerd. Verder op het erf bevinden zich nog het achterhuis, een verlengde paardenstal, een garage, een werkplaats en twee stallen. Het bedrijf heeft een prijskaartje van €3,7 miljoen.

  Anderhalve kilometer verderop - aan de rand van Waddinxveen - bevindt zich het geiten- een paardenbedrijf met 28 hectare land (alles huiskavel). Pal achter een woonwijk. Maar dat heeft geen negatieve gevolgen voor de bedrijfsvoering. Dit is de fraai ogende woonboerderij uit 1910. Van binnen is die echter iets gedateerd. Verder op het erf bevinden zich nog het achterhuis, een verlengde paardenstal, een garage, een werkplaats en twee stallen. Het bedrijf heeft een prijskaartje van €3,7 miljoen.

  Foto: Theo Brummelaar
 • Dit is de grootste stal op het erf. Deze stal - met geïsoleerd dak - is van 2003 en is 61 meter lang en 28 meter breed. Hier worden nu 600 melkgeiten gehouden. Daarmee is het bedrijf iets groter dan een gemiddeld geitenbedrijf. Er is ook een 64-stands melkstal.

  Dit is de grootste stal op het erf. Deze stal - met geïsoleerd dak - is van 2003 en is 61 meter lang en 28 meter breed. Hier worden nu 600 melkgeiten gehouden. Daarmee is het bedrijf iets groter dan een gemiddeld geitenbedrijf. Er is ook een 64-stands melkstal.

  Foto: Theo Brummelaar
 • Zowel het geiten- en paardenbedrijf als het akkerbouwbedrijf kan direct voortgezet worden. Voor meer informatie: De Koning & Witzier Makelaars, Waarder (Z-H).

  Zowel het geiten- en paardenbedrijf als het akkerbouwbedrijf kan direct voortgezet worden. Voor meer informatie: De Koning & Witzier Makelaars, Waarder (Z-H).

  Foto: Eigen foto

Of registreer je om te kunnen reageren.