Akkerbouw

Foto & video

Telers bijgepraat over ontwikkelingen uienafzet

Telers en afnemers konden tijdens de studiedag van zaadbedrijf Seminis onder meer zien welke weg de ui aflegt vanaf het moment tot die binnenkomt en weggaat bij sorteer- en pakstation MSP.

Foto

 • Na een ochtendsessie kregen de deelnemers van de Seminis-studiedag een rondleiding bij sorteer- en pakstation MSP in het Zeeuwse Nieuwdorp. Lindert Moerdijk zocht het hogerop om uitleg te geven bij de loslijn. Hier kunnen 7 vrachtwagens tegelijk worden gelost. Meteen hierna worden de uien ontstaart, gesorteerd en per sortering gebunkerd. Foto's: Anton Dingemanse

  Na een ochtendsessie kregen de deelnemers van de Seminis-studiedag een rondleiding bij sorteer- en pakstation MSP in het Zeeuwse Nieuwdorp. Lindert Moerdijk zocht het hogerop om uitleg te geven bij de loslijn. Hier kunnen 7 vrachtwagens tegelijk worden gelost. Meteen hierna worden de uien ontstaart, gesorteerd en per sortering gebunkerd. Foto's: Anton Dingemanse

 • Uitleg bij de volautomatische inpaklijnen. Deze kunnen eenheden van 1 tot 25 kilo opzakken.

  Uitleg bij de volautomatische inpaklijnen. Deze kunnen eenheden van 1 tot 25 kilo opzakken.

 • De uien worden onder eigen merknaam vermarkt. Het etiket op de zak wordt aangepast aan de bestemming.

  De uien worden onder eigen merknaam vermarkt. Het etiket op de zak wordt aangepast aan de bestemming.

 • De uien voor verre bestemmingen worden in geconditioneerde containers vervoerd. De temperatuur staat op 10 graden. Om onbevoegd openen te voorkomen, worden de containers verzegeld.

  De uien voor verre bestemmingen worden in geconditioneerde containers vervoerd. De temperatuur staat op 10 graden. Om onbevoegd openen te voorkomen, worden de containers verzegeld.

 • Aan het eind van de rondleiding konden verschillende Seminis-rassen beoordeeld worden.

  Aan het eind van de rondleiding konden verschillende Seminis-rassen beoordeeld worden.

 • Een kleine proef met de invloed van kiemremmer MH60 op de uienkwaliteit. Half oktober zijn in 2 kistjes met potgrond behandelde en onbehandelde uien gezet op ongeveer 18 graden. Links een onbehandelde ui met flinke worteling en groeipunt. Rechts een behandelde ui, geen worteling en ook geen groeipunt.

  Een kleine proef met de invloed van kiemremmer MH60 op de uienkwaliteit. Half oktober zijn in 2 kistjes met potgrond behandelde en onbehandelde uien gezet op ongeveer 18 graden. Links een onbehandelde ui met flinke worteling en groeipunt. Rechts een behandelde ui, geen worteling en ook geen groeipunt.

 • Het 2e deel van de excursie ging naar overslagbedrijf Kloosterboer in het havengebied Vlissingen-oost. In een van de hallen staat een partij uien klaar voor verscheping.

  Het 2e deel van de excursie ging naar overslagbedrijf Kloosterboer in het havengebied Vlissingen-oost. In een van de hallen staat een partij uien klaar voor verscheping.

 • Een belangrijke ontwikkeling in het transport is de pas geopende wekelijkse lijndienst. Deze verscheept rechtstreeks agrarische producten in geconditioneerde containers naar Afrika.

  Een belangrijke ontwikkeling in het transport is de pas geopende wekelijkse lijndienst. Deze verscheept rechtstreeks agrarische producten in geconditioneerde containers naar Afrika.

Of registreer je om te kunnen reageren.