Akkerbouw

Foto & video 1 reactielaatste update:30 apr 2014

Jan Paul van Hoven neemt afscheid

Vrijdag 25 april 2014 werd voormalig directeur Jan-Paul van Hoven van Koninklijke Maatschap de Wilhelminapolder definitief uitgezwaaid.

Foto

 • Vrijdag 25 april 2014 werd voormalig directeur Jan-Paul van Hoven van Koninklijke Maatschap de Wilhelminapolder definitief uitgezwaaid. Van Hoven gaf de 395 maten (aandeelhouders) van het ruim 1.300 hectare grote akkerbouwbedrijf mee het bedrijf vooral als een onderneming te blijven zien.

  Vrijdag 25 april 2014 werd voormalig directeur Jan-Paul van Hoven van Koninklijke Maatschap de Wilhelminapolder definitief uitgezwaaid. Van Hoven gaf de 395 maten (aandeelhouders) van het ruim 1.300 hectare grote akkerbouwbedrijf mee het bedrijf vooral als een onderneming te blijven zien.

  Foto: Anton Dingemanse
 • Anton van Vugt, directeur van CZAV , prees zich gelukkig dat Van Hoven zich op de Wilhelminapolder heeft laten bekeren tot een coöperatieman. "We hebben het trouwens wel moeten verdienen", aldus Van Vugt. Rechts op de foto Vincent Coolbergen, de eind vorig jaar aangetreden nieuwe directeur van de Wilhelminapolder.

  Anton van Vugt, directeur van CZAV , prees zich gelukkig dat Van Hoven zich op de Wilhelminapolder heeft laten bekeren tot een coöperatieman. "We hebben het trouwens wel moeten verdienen", aldus Van Vugt. Rechts op de foto Vincent Coolbergen, de eind vorig jaar aangetreden nieuwe directeur van de Wilhelminapolder.

  Foto: Anton Dingemanse
 • Ook Boerderij liet zich niet onbetuigd. Namens de redactie ontrolde Leo Tholhuijsen een spandoek voor in de tuin. Het moet Jan-Paul van Hoven een hart onder de riem steken op dagen waarop het pensioen eens wat tegen mocht zitten. Het 'Niet tobben, Jantje' komt uit een van de columns die Van Hoven voor Boerderij schreef.

  Ook Boerderij liet zich niet onbetuigd. Namens de redactie ontrolde Leo Tholhuijsen een spandoek voor in de tuin. Het moet Jan-Paul van Hoven een hart onder de riem steken op dagen waarop het pensioen eens wat tegen mocht zitten. Het 'Niet tobben, Jantje' komt uit een van de columns die Van Hoven voor Boerderij schreef.

  Foto: Anton Dingemanse
 • Jan-Paul van Hoven was akkerbouwcolumnist voor Boerderij van 2003 tot end 2013. In die tijd schreef hij 103 columns. Vrijdag 25 april 2014 kreeg hij ze gebundeld aangeboden.

  Jan-Paul van Hoven was akkerbouwcolumnist voor Boerderij van 2003 tot end 2013. In die tijd schreef hij 103 columns. Vrijdag 25 april 2014 kreeg hij ze gebundeld aangeboden.

  Foto: Anton Dingemanse
 • De tot feestzaal omgebouwde schuur zat en stond bomvol relaties die Van Hoven gedurende de zeventien jaar op de Wilhelminapolder had op gedaan.

  De tot feestzaal omgebouwde schuur zat en stond bomvol relaties die Van Hoven gedurende de zeventien jaar op de Wilhelminapolder had op gedaan.

  Foto: Anton Dingemanse
 • Gezeten te midden van familie, echtgenote en zoon links en dochter rechts, liet Jan Paul de woorden over zich heen komen.

  Gezeten te midden van familie, echtgenote en zoon links en dochter rechts, liet Jan Paul de woorden over zich heen komen.

  Foto: Anton Dingemanse
 • Bij gelegenheid van het afscheid van Jan Paul van Hoven werd ook het land-artproject Polderpeil (LandArt in de Wilhelminapolder 2013 (kunst) | CBK Zeeland) onthult dat op de gronden van Wilhelminapolder is gerealiseerd. De Duitse kunstenaar Michael Beutler (links) verwoordde kort het idee achter het project. Rechts voorzitter Peter Overwater van het college van gedelegeerden van Koninklijke Maatschap de Wilhelminapolder.

  Bij gelegenheid van het afscheid van Jan Paul van Hoven werd ook het land-artproject Polderpeil (LandArt in de Wilhelminapolder 2013 (kunst) | CBK Zeeland) onthult dat op de gronden van Wilhelminapolder is gerealiseerd. De Duitse kunstenaar Michael Beutler (links) verwoordde kort het idee achter het project. Rechts voorzitter Peter Overwater van het college van gedelegeerden van Koninklijke Maatschap de Wilhelminapolder.

  Foto: Anton Dingemanse
 • Het project bestaat uit landmarks door de gehele 1.900 hectare grote Wilhelminapolder en aangrenzende gronden behorende bij de maatschap. Het zijn bolvormige structuren van verschillende hoogten, met als kenmerk dat de middellijn van alle negen landmarks op 3,80 meter boven NAP ligt. Hoe hoger een landmark is geplaatst, bijvoorbeeld op een slaperdijk, des te lager het object. Het project heeft nog een koninklijk tintje. Toenmalig koningin Beatrix was betrokken bij de selectie uit de ontwerpen.

  Het project bestaat uit landmarks door de gehele 1.900 hectare grote Wilhelminapolder en aangrenzende gronden behorende bij de maatschap. Het zijn bolvormige structuren van verschillende hoogten, met als kenmerk dat de middellijn van alle negen landmarks op 3,80 meter boven NAP ligt. Hoe hoger een landmark is geplaatst, bijvoorbeeld op een slaperdijk, des te lager het object. Het project heeft nog een koninklijk tintje. Toenmalig koningin Beatrix was betrokken bij de selectie uit de ontwerpen.

  Foto: Anton Dingemanse
 • Na het officiële gedeelte kwam een eindeloze receptie op gang. Veel van de ongeveer 800 gasten namen de gelegenheid te baat om Jan Paul te bedanken en succes te wensen.

  Na het officiële gedeelte kwam een eindeloze receptie op gang. Veel van de ongeveer 800 gasten namen de gelegenheid te baat om Jan Paul te bedanken en succes te wensen.

  Foto: Anton Dingemanse
 • Fanfare De Echo uit het naastgelegen Wilhelminadorp bood een aubade aan. Met een enigszins kritische blik beluistert Jan Paul de verrichtingen van de muzikanten.

  Fanfare De Echo uit het naastgelegen Wilhelminadorp bood een aubade aan. Met een enigszins kritische blik beluistert Jan Paul de verrichtingen van de muzikanten.

  Foto: Anton Dingemanse

Eén reactie

 • ed12345

  Jan Paul van Hoven ik wilde u bedanken voor de vele artikels die u in Boerderij geschreven heeft .Ik heb ze met veel interesse en plezier gelezen .Het was zo speciaal ook om uw wereldwijde kijk op de landbouw en natuurlijk vooral akkerbouw te lezen. Geniet van uw pensioen
  Groeten Ed Bakker
  Canada

Of registreer je om te kunnen reageren.